Kirsi Lajunen on IBBF:n uusi toiminnanjohtaja

Hannu Sopasen entisestä huiluoppilaasta ei tullut festivaalitähteä mutta tuli festivaalijärjestäjä.

ANU PYYHTIÄ

IMATRA. Imatra Big band -festivaalin uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Suomen Jazzliiton toiminnanjohtaja Kirsi Lajunen, 43. Lajunen aloittaa työssä ensi vuoden alussa.

Kokopäivätyön myötä Lajunen on myös muuttaa Imatralle ja lopettaa työt Jazzliitossa vuodenvaihteessa. Liiton toiminnanjohtajuus oli ikäänkuin syrjähyppy Lajusen työuralla.

– Olen melkein koko työelämäni järjestänyt festivaaleja, ja se on työ, jossa viihdyn.

Imatran Big Band Festivalin organisaatio on uudelle toiminnanjohtajalle tuttu. Hän on jo vuosia työskennellyt festivaaleilla, esimerkiksi vastannut ulkomaisten huippuartistien hoidosta Imatralla.

Imatralla on alkanut myös Lajusen rakkaus musiikkiin. Huilua hän on soittanut muun muassa Hannu Sopasen opetuksessa. Lajunen luonnehtii itseään niin huonoksi muusikoksi, että on siksi joutunut järjestelyhommiin.

– Olen lahjoittanut huilunikin Jyväskylän Jazz-baariin.

Aiemmin Lajunen on toiminut muun muassa Jyväskylä Summer Jazzin toiminnanjohtajana. Imatralle houkuttelivat paitsi tutut paikat ja ihmiset, myös täkäläisen festivaalin omaleimaisuus.

– En aikanaan ajatellut, että olisin täällä joskus johtajana, mutta olen iloinen, että ottivat. Tämä on haastava työ, kyseessä on alan toiseksi suurin festivaali Suomessa.

– Tänne on mukava palata. Erityisesti siksi, että täällä on viety festivaalia laajemmalle, ei keskitytty pelkkään jazziin.

Kahden minuutin toiminnanjohtajuuden jälkeen Lajunen kieltäytyy linjaamasta suuria visioita, mutta lupaa niitä jatkossa.

Lajunen aloittaa perehtymisen uuteen tehtävään syksyllä toiminnanjohtaja Hannu Hokkasen kanssa. Hokkanen siirtyy vuoden vaihteessa osa-aikaeläkkeelle.

– Onneksi Kirsillä oli intressejä tännepäin, kiittelee onneaan IBBF:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Virsunen.

– Kirsissä yhdistyi se osaaminen, mitä tänne halusimme. Hän pystyy myös olemaan jo hyvissä ajoin mukana, kun suunnittelemme festivaalin tulevia linjoja.

ES-ARKISTO

Kuvateksti

Jazzliiton toiminnanjohtaja Kirsi Lajunen oli mukana BB-festivaaleilla muun muassa toissa kesänä backstage-emäntänä.

KIRSI LAJUNEN

Syntyisin Imatran Kaukopäästä.

Kirjoittanut ylioppilaaksi Vuoksenniskan lukiosta.

Aloittanut musiikkiharrastuksen Imatralla, soittanut huilua muun muassa Hannu Sopasen johdolla.

Opiskellut Jyväskylän yliopistossa puheviestintää ja suorittanut Cultural Management -opinnot.

Toiminut pitkää Suomen Jazzliitossa, seitsemän vuotta liiton hallituksessa ja toiminnanjohtajana vajaan vuoden.

Ollut järjestämässä mm. Jyväskylän kesää, Jyväskylän talvea, Lahden kansainvälistä urkuviikkoa, Tampereen musiikkijuhlia ja Jyväskylän kansainvälistä lapsikuorofestivaalia.

Kirjoittaja:
Anu Pyyhtiä