Paul Waites on tulossa pelastamaan Rakuunoita

Ahdinkoon ajautunut lappeenrantalaisseura saanee entisestä LaPan brittipelaajasta managerin. Waites tuo sponsorirahaa kymmeniä tuhansia ja päättää jatkossa pelaajista ja valmennuksesta.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Rakuunat rakentaa taustaorganisaatiotaan entisen Lappeenrannan Pallon pelaajan Paul Waitesin kanssa.

Rakuunoiden puheenjohtaja Matti Rajantie sanoo suunnitellun kuvion olevan sellainen, että Waites hoitaa joukkueen toiminnallisen puolen ja seura itse hankkii markkinoinnillaan rahat muun muassa vanhojen velkojen hoitamiseen.

Waitesin imulla Rakuunat toivoo saavansa pelaajavirran kääntymään takaisin. Tähän mennessä lähes kaikki viime kauden pelaajat ovat pyytäneet paperit ulos seurasta.

Waites on lupautunut yrityksensä kautta sijoittamaan kymmeniä tuhansia euroja Rakuunoihin. Tarvittaessa hän on myös valmis hankkimaan pelaajia omalla rahallaan.

– Tämä on ainoa keino jatkaa toimintaa, Rajantie totesi.

Rajantien mukaan Jukka Karhu ei jatka Rakuunoiden valmennuksessa. Manageri Waitesin rinnalle seuran pitää hankkia apulainen, sillä britti saapunee Lappeenrantaan vasta kesän lähestyessä.

– Jos Waites haluaa rinnalleen valmentajan, hän maksaa sen, Rajantie sanoi.

– Waites haluaa tiedon, ketkä ovat halukkaita hoitamaan valmennusasioita ennen kuin hän tulee paikalle.

Rajantien tehtävä on nyt etsiä sopivia tarjokkaita, minkä jälkeen Waites tekee päätöksen heistä.

– Tältä pohjalta neuvotteluja jatketaan ja se on tämän viikon asia, Rajantie totesi.

Rajantien mukaan lopullinen varmistus kuviolle saadaan, kun nimet ovat sopimuksissa.

WAITES ILMOITTI jo syyskuussa olevansa valmis sijoittamaan 30 000–40 000 euroa ja tuomaan mukanaan Englannista nuoria pelaajia vahvistamaan joukkuetta, mutta nyt summa on Rajantien mukaan kasvanut. Waites kertoi silloin, että hänellä on jo jonkin aikaa ollut haaveena rakentaa jostakin suomalaisseurasta menestysjoukkue.

Rakuunoiden johdolle britti esitteli ajatuksiaan viettäessään viisi kuukautta viime keväällä ja kesänä Lappeenrannassa, mutta ennen tätä hankkeeseen ei lämmetty. Silloin Waites puhui halustaan olla seuran manageri.

Waitesin perhe myi vihannes- ja hedelmäalalla toimineen perheyrityksensä ja on sen jälkeen satsannut kiinteistöbisnekseen. Waitesin isä George pelasi ammattilaisena Englannissa Leyton Orientissa, Brightonissa ja Millwallissa 1960-luvulla.

WATFORDISSA asuva Waites on ollut mukana sikäläisen paikallisseuran rakentamisessa samanlaisella kuviolla, mitä hän on ehdottanut Rakuunoille

Waites kertoi tiistaina puhelimitse olevansa hämmentynyt siitä, mitä Rakuunoiden sisällä tapahtuu.

– Olen kertonut seuralle, että jos voin auttaa, haluan auttaa.

Waitesin mukaan jalkapallo on hänelle tärkein asia, ja puheluita hän sanoo saaneensa lappeenrantalaisilta asian vuoksi.

RAKUUNOILLA oli toinenkin vaihtoehto taustojen järjestämiseksi. Pietarin Zvedzan taustalla oleva venäläisyrittäjä on tarjoutunut auttamaan. Samalla hän etsii mahdollisuutta yritystoimintaan Lappeenrannassa majoitusalalla. Zvedzasta olisi mahdollisesti tarjolla nuoria pelaajia, jotka eivät ole mahtuneet kaupungin ykkösseuran Zenitin rinkiin.

Rajantien mukaan venäläiskuvion ympärillä on kuitenkin enemmän kysymysmerkkejä, mutta pelaaja-apua siltäkin suunnalta voitaisiin ottaa vastaan.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen