Rintamateatteri jää yliopistokampuksen alle

Istuinkivet sijaitsevat suunnitellusta luonnonaukiosta sivussa. Omenapuutarhan teatteri esittää teatterissa näytelmän ensi kesänä.

PETTERI VÄRTÖ

LAPPEENRANTA. Teknillisen yliopiston mailta löytynyt rintamateatteri jää tulevan yliopistokampuksen alle. Amfiteatterin muotoon sijoitetut sammaloituneet istuinkivet sijaitsevat keskellä suunniteltua kampusaluetta. Kahdeksanteen rakennusvaiheeseen valmistautuvassa yliopistossa ei toistaiseksi ole päätetty, miten yllättävän löydön kanssa toimitaan.

– Seuraavan rakennusvaiheen aloitusajankohta ei toistaiseksi ole tiedossa. Siten ei vielä ole pohdittu myöskään löytyneiden istuinkivien tulevaa kohtaloa. Kampusalueen suunnitelmissa sen keskelle jää luonnonmukainen kukkula, mutta rintamateatteri sijaitsee siitä vähän sivuun. Kaavailtua kukkulaa pitäisi siirtää, yliopistotilojen erikoissuunnittelija Jaakko Nikkilä LTY:n tilapalveluista pohtii.

RINTAMATEATTERIN löytymisestä kertoi torstaina Lappeenrannassa ilmestyvä Kaakkois-Suomen Sanomat. Teatterin lehtereillä on perimätiedon mukaan istuskellut lepovuorossa olleita rintamajoukkoja armeijan viihdytysjoukkojen esityksiä seuraamassa.

Skinnarilan metsiköstä paljastuneen rintamateatterin palasia on yhdistellyt lappeenrantalaisen Omenapuutarhan teatterin perustaja ja ohjaaja Raija Mäkelä-Eskola. Teatteri kaavailee ensi-iltaa ensi kesäksi rintamateatterin esitysten hengessä.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö