Samuli Punkka kaupunginteatterin vakikaartiin

Mari Pöytälaakso lähtee Seinäjoen kaupunginteatteriin.

RIINA NOKSO-KOIVISTO

Nimiroolia näytelmässä Paavo 1,5 näytellyt Samuli Punkka aloittaa tänä keväänä vakituisena työntekijänä Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Teatterikorkeakoulusta valmistuva Punkka on kotoisin Lappeenrannasta.

– Halusin palkata jonkun samulipunkkamaisen näyttelijän. Kukapa olisi silloin sopivampi kuin Samuli Punkka, teatterinjohtaja Antti Majanlahti sanoo.

Parhaillaan Punkka on mukana Kansallisteatterin näytelmässä Viimeinen juna länteen, jonka ensi-ilta oli joulukuussa pienellä näyttämöllä. Harjoitukset Lappeenrannan kaupunginteatterissa alkavat huhtikuun lopussa.

Punkka täyttää irtisanoutuneen Heikki Railevirran vakanssin. Railevirtaa sijaistanut Aki Raiskio ei jatka Lappeenrannassa.

Vuosia Lappeenrannassa näytellyt Mari Pöytälaakso siirtyy Seinäjoen kaupunginteatteriin. Pöytälaakso on solminut Seinäjoelle vuoden sopimuksen ja ottaa siksi ajaksi Lappeenrannan kaupunginteatterista työlomaa.

Pöytälaakso on kotoisin Pohjanmaalta, ja hänen miehensä asuu siellä. Todennäköistä on, että matkalaukkuelämään kyllästynyt näyttelijä ei palaa Lappeenrannan näyttämölle. Pöytälaakson sijaiseksi tulee Sirja Sauros, joka on valmistunut Tampereen yliopiston näyttelijäntyönlaitokselta.

Sanna Kemppainen palaa teatterityöhön äitiyslomalta toukokuussa. Liisa Vuori jatkaa Lappeenrannan kaupunginteatterissa Minna Pirilä-Martin sijaisena. Myös Anne Niilolan ja Jarno Kolehmaisen työsuhteet jatkuvat.

Kuvateksti

Samuli Punkka valmistuu tänä keväänä Teatterikorkeakoulusta. Hänen taiteellinen lopputyönsä oli Paavo 1,5, joka nähtiin Veeran kammarissa vuosi sitten.

Kuva: ES-ARKISTO/ARI NAKARI

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto