Terveyskeskuslääkäri oirehtii

ANNE KOTIHARJUVäsymys. Sen aistii Lappeenrannan Sammonlahden terveysaseman lääkärivastaanotoilla. 7,5:stä lääkärin virasta 4,5:ssä on tekijä.Aseman vastaava lääkäri, kaupungin vastaanottotoiminnan vastaava lääkäri Sami Raasakka tiesi jo ennen lääkäriopintojaan haluavansa nimenomaan terveyskeskuslääkäriksi. Vieläkin hän vakuuttaa, että ”tämä on hieno työ”.Lääkäripulan takia työt vain kaatuvat nyt päälle. Pitkän päälle sitä ei kukaan jaksa.- Työ on hallitsematonta. Työtä on liikaa.…

TERVEYSKESKUSLÄÄKÄRIT

27 virkaa

8,75 lääkäriä puuttuu

Palkka vajaasta 5 000 eurosta

vajaaseen 7 500 euroon kuussa

IMATRAN

TERVEYSKESKUSLÄÄKÄRIT

14 virkaa

4 lääkäriä puuttuu

Viisi virkaa täytetty ostopalveluna

Palkka vajaasta 5 000 eurosta

vajaaseen 3 500 euroon kuussa.

Suunnitelmissa noin 1 000 euron

korotus

Yhden ostopalvelulääkärin vuosikustannus noin 90 000 euroa

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju