LAPPEENRANTA. Linnoituksen historiaa voi nyt opiskella kasvien kautta. Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri on saanut valmiiksi tieto- ja opetuspaketin, jossa esitellään linnoituksessa eri aikoina kasvaneita kasveja.
Linnoituksen alueella esiintyy paljon harvinaisia kasveja, jotka ovat tulleet paikalle nimenomaan linnoituksen toiminnan seurauksena. Linnoituksen historiasta löytyy esimerkiksi lääke- ja taikakasveja, varuskuntahistoriaan ja puutarhakulttuuriin liittyviä kasveja sekä liikenteen myötä yleistyneitä kasveja.
Opetuspakettiin kuuluu tekstiosa ja powerpoint-esitys, joita voi ostaa cd:lle tallennettuna 10 euron hintaan. Lisäksi luonnonsuojelupiiriltä voi lainata laminoituja kasvitauluja esimerkiksi opetusta tai opastuskierroksen järjestämistä varten. Myös kasvioon voi tutustua Saimaan luonnonsuojelukeskuksessa.
Luonnonsuojelupiiri sai viime keväänä projektiin ympäristöministeriön avustuksen. Seuraavaksi luonnonsuojelupiirissä haluttaisiin kehittää erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu kasvi- ja historiakierros.

Kirjoittaja:2007-02-14

Kirjoittaja:
2007-02-14