Ahtaasti elävä Laptuote-säätiö haluaa pikaisesti uusia toimitiloja

Leirin II-alueen asemakaava on parhaillaan nähtävillä. Kivenkadun ja radan väliin halutaan vetovoimainen työpaikka-alue.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Kymmenvuotisjuhliaan viettävä Laptuote-säätiö haluaa rakentaa asianmukaiset toimitilat ja lisää nykyaikaisia koulutustiloja.

Toimitusjohtaja Mirja Laine sanoo rakentamisen alkavan mahdollisimman pian sen jälkeen kun asemakaava on hyväksytty.

Lappeenrannan kaupunki on laittanut nähtäville Leirin II-alueen asemakaavamuutoksen. Se koskee Kivenkadun ja radan välistä 4,1 hehtaarin aluetta, jonka kokonaisrakennusoikeus on 16 200 kerrosneliömetriä.

Laptuote saisi nykyisen rakennuksensa viereen aula- ja ruokalatiloja, auditorion sekä toimisto- ja luokkatiloja lisää noin 3 000 kerrosneliömetriä. Lisäksi kaavassa on ulkonäyttely- ja myymälätiloja. Ennestään on rakennettu 3 700 neliötä

Korttelin keskimmäiselle rakentamattomalle tontille on varattu uutta liikerakennusta varten noin 6 000 kerrosneliömetriä. Kaavan eteläosassa on Onninen Oy:n rakennus. Tontilla on rakennusoikeutta 3 500 kerrosneliömetriä, josta on käytetty vajaat 1 500.

Kaavamuutoksen laittoivat viime kesänä vireille kaupunki, maapohjan omistava Kapiteeli Oy ja Laptuote-säätiö.

LAPTUOTE-SÄÄTIÖN toimitusjohtaja Mirja Laine sanoo työntekijöiden ja asiakkaiden elelevän nykyisin aika ahtaasti ja ripoteltuna ympäri Lappeenrantaa.

– Toimintamme on laajentunut niin paljon, että tarvitsemme uudet ajanmukaiset tilat.

– Rakentamisaikataulu on kaavoituksesta kiinni, ja myös maanhankintakysymykset pitää saada valmiiksi.

ASEMAKAAVASSA esitetty havainnekuva ei Mirja Laineen mukaan sano vielä, että tulevat toimitilat ovat juuri tuollaiset. Kaava mahdollistaa useita erilaisia toimintatapoja.

Kaupungin tavoitteena on saada Leiri II:sta kaupunkikuvaltaan keskustamainen ja vetovoimainen työpaikka-alue, joka eheyttää keskustan rakennetta yhdistämällä Leirin market-alueen ydinkeskustaan.

Kaavoitettava alue soveltuu erityisesti niin sanotulle tilaa vievälle kaupalle, kuten huonekalujen, kodinkoneiden, rautakauppatavaran ja puutarhatuotteiden myyntiin. Suunnittelualue on kokonaan toimitilarakennusten korttelialuetta. Asuntoja alueelle ei tule.

Asemakaavaluonnoksesta voi jättää muistutuksia teknisen toimen kaavoitukseen 15. toukokuuta saakka. Se on nähtävillä myös kaupungin verkkosivuilla.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen