Maakuntakirjaston remontti sulkee musiikkiosaston vapun jälkeen

Lehtisali siirretään toukokuuksi kirjaston yläparvelle. Kesäkuussa koko kirjasto menee kiinni ja lehtisali muuttaa teatterille evakkoon.

LIISA KUKKOLA

Maakuntakirjaston ilmastointiremontti alkaa heti vapun jälkeen 2.5. kirjaston sisääntulokerroksessa.

Ensivaiheessa remontti sulkee musiikkiosaston ja lehtisali siirretään toukokuuksi kirjaston yläparvelle. Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotus muuttaa Lauritsalan kirjastoon.

Kesäkuun ensimmäinen päivä koko pääkirjasto menee kiinni, kun korjaustyöt laajenevat koko rakennukseen. Lehtisali avataan kaupunginteatterin ala-aulassa 4.6., mutta se joudutaan pitämään suljettuna heti samalla viikolla 7.-8.6., kun lasten Kalenat valtaa teatterin. 11.6. lähtien lehtisali toimii teatterilla elokuun loppuun saakka.

Kesän aikana uusitaan myös pääkirjaston atk-kaapelointi ja rakennetaan inva-wc.

Kaikki lähikirjastot ovat koko kesän auki pidennetyillä aukioloajoilla ja niihin voi palauttaa pääkirjastosta lainattua aineistoa.

Pääkirjastosta lainatut kirjat saavat 2.5. alkaen pidennetyn laina-ajan syyskuun lopulle saakka.

Muu pääkirjastosta lainattu materiaali, esimerkiksi musiikkiosaston cd-levyt, dvd-levyt lainataan lyhyemmällä laina-ajalla ja ne on palautettava kesän aikana joko lähikirjastoon, kirjastoautoon tai lehtisaliin. Samoin kirjat, joista on varausjono, lainataan lyhyemmällä laina-ajalla. Myöhästymismaksut karttuvat myös sulkemisaikana.

Kirjastoauto ajaa kesäkuussa ja elokuussa aikataulun mukaisesti. Heinäkuussa kirjastoauto ei liikennöi.

Lähikirjastoissa on asiakkaiden käytettävissä internet-koneita. Sammonlahden ja Lauritsalan koneita voi varata kirjaston kotisivujen kautta.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola