Ruokolahden tilinpäätös nousi ennakoitua paremmaksi

TENHO TIILIKAINENRUOKOLAHTI. Ruokolahden kunnan viime vuoden tulos oli ennak

TENHO TIILIKAINEN

RUOKOLAHTI. Ruokolahden kunnan viime vuoden tulos oli ennakoitua huomattavasti parempi. Vuosikate nousi runsaaseen 860 000 euroon, kun se vielä talousarviotarkistuksessa oli arvioitu 291 000 euroksi.

Vuosikate ei kuitenkaan riittänyt kattamaan investointeja ja poistoja kokonaisuudessaan. Tilikauden alijäämäksi jäi vajaat 330 000 euroa.

Vuosikatteen kasvu aiheutui pääasiassa arvioitua suuremmista verotulo- ja valtionosuuskertymistä sekä toimintatuottojen kasvusta. Kunnallisveroa Ruokolahti sai 138 000 euroa arvioitua enemmän, yhteisöverossa kasvu oli 206 000 euroa.

Toimintatuottoja oli talousarvioon arvioitu 4,7 miljoonaa euroa, toteutuma oli runsaat 5,2 miljoonaa euroa. Toimintatuottojen kasvuun vaikutti muun muassa kunnan rantatonttien ja muiden maa-alueiden myynti.

Ruokolahden kunnan toimintakulut kasvoivat viime vuonna vuoteen 2005 verrattuna 3,6 prosenttia. Palvelujen ostoissa kasvu oli vain 0,13 prosenttia. Erikoissairaanhoidon kustannukset jopa alenivat.

TILINPÄÄTÖKSEEN sisältyi suunnitelman mukaisia poistoja runsaat miljoona euroa. Lisäksi tilinpäätökseen kirjattiin arvonalennuksina lähes 250 000 euroa Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n osakepääoman alenemisesta.

Luottotappioita tilinpäätökseen on kirjattu runsaat 300 000 euroa. Summaan sisältyvät Key Wood Oy:n, Koivusaha Solla Oy:n ja Koivukeskuksen Puunhankinta Oy:n konkurssitappiot.

Kunnan viime vuoden investoinnit olivat reilut 2,3 miljoonaa euroa. Suurin investointi oli Imatran Työstöasennuksen hallin muutos- ja laajennustyöt Puntalan teollisuusalueella.

Kunta otti uutta velkaa 1,7 miljoonaa euroa, vanhoja lyhennettiin vajaalla 950 000 eurolla. Tähän summaan sisältyi Finnveralta otetun bullet-lainan ylimääräinen vajaan 500 000 euron lyhennys.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen