Categories
Artikkelit

Saimaan kanavan tietokanta päivittyi maakuntakirjastossa

PETTERI VÄRTÖMaakuntakirjaston Carelica-kokoelma täydentyi Saimaan kanavan k

PETTERI VÄRTÖ

Maakuntakirjaston Carelica-kokoelma täydentyi Saimaan kanavan kuvapaketilla perjantaina. Pertti Kolari lahjoitti kirjaston kokoelmaan kanavaan liittyvää kuva-aineistoa. Lisäksi Carelica sai myös Nuijamaa- ja Viipuri-aiheista materiaalia.

Kolarin lahjoittama aineisto sisältää toistatuhatta kuvaa, postikortteja ja valokuvia. Kuvien kertoman aikajänne ulottuu vuodesta 1894 vuoteen 2006. Kuvakokoelma on kerätty huutokaupoista ja keräilytapahtumista pääasiassa 2000-luvulla. Osa kuvista on digitaalisia.

Lahjoituksellaan Pertti Kolari haluaa keräämänsä materiaalin olevan myös muiden hyödynnettävissä. Hyväntekeväisyys on Kolarille tuttua. Taannoin hän lahjoitti tuntuvan määrän kirjoja Etelä-Karjalan instituutille.

Osa Carelica-kokoelmaan liitettävästä lahjoituksesta tulee välittömästi yleisön nähtäville. Maakuntakirjastossa avautuu 2. toukokuuta Virtuaalinen matka Saimaan kanavalla -näyttely, jonka yhtenä osana toimii Pertti Kolarilta saatu kanava-aineisto.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö