Categories
Artikkelit

Taikinamäen koulun tontille tulee puita ja parkkipaikkoja

Kaupunki koettaa saada tontin kuntoon tai ainakin siistiksi tänä kesänä.

LEENA SALLINEN

LAPPEENRANTA. Puretusta Taikinamäen koulusta on Lappeenrannan Koulukadun varrella muistona ikävännäköinen hiekkapohja. Kesän aikana sen pitäisi muuttua ainakin siistimmäksi.

Hortonomi Hannu Tolonen kaupungin teknisestä toimesta suunnittelee tontin Lappeenrannan musiikkiopiston pihaksi ja pysäköintialueeksi.

– Nyt tontilla on vähän toistakymmentä parkkipaikkaa. Tarkoitus on nostaa niiden määrä pariinkymmeneen, mutta koko pihaa ei muuteta parkkialueeksi. Sinne tulee myös istutuksia, Tolonen kertoo.

Istutuksia ovat ainakin puut, joita tulee puretun rakennuksen paikalle Koulukadun varteen. Mahdollisesti tontille tulee myös pensasryhmiä.

– Pihalle tulee myös jätekatos, ja tontin ja Koulukadun välinen aita rakennetaan uusiksi.

Tolosen tavoitteena on panna tontti kuntoon tänä kesänä. Tavoitteen toteutuminen riippuu hänen mukaansa rahoituksen järjestymisestä.

– Tänä kesänä piha täytyy ainakin saada siistiksi, sanoo tilakeskuksen päällikkö Jaakko Vatanen Lappeenrannan teknisestä toimesta.

Hänen mukaansa tontille ei aiota hakea kaavamuutosta. Osa tonttia on asemakaavassa rakennusaluetta, millä varaudutaan musiikkiopiston laajennukseen joskus tulevaisuudessa.

Taikinamäen koulu purettiin hiljattain. Se on tarkoitus pystyttää uudelleen steinerkoulun toimitilaksi Huhtiniemen entiselle esikunta-alueelle.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Taikinamäen koulun takaa paljastui Lappeenrannan musiikkiopiston piha. Toinen tontin vanhoista kouluista on jäljellä. Oikealla näkyy musiikkiopiston valkea pääty.

Nyt tontilla on vähän toistakymmentä parkkipaikkaa.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen