Categories
Artikkelit

Holiday Club Resorts uskoo Rauha-Tiurun vetovoimaan

Entisen sairaala-alueen muuttaminen lomaparatiisiksi kiinnostaa muitakin loma-asuntoyrityksiä. Rauhasta suunnitellaan myös suurten yleisötapahtumien pitopaikkaa.

HEIKKI SOPANEN

Rauha-Tiurun alueesta kiinnostuneet yritykset tulivat eilen julkisuuteen suunnitelmineen. Suurimmat investointisuunnitelmat on Holiday Club Resorts Oy:llä. Yhtiö on valmistellut hyvin pitkälle kylpylähotellin ja lomaosakkeiden rakentamista entiselle sairaala-alueelle.

Kylpylähotellin investointi nielaisee 40-50 miljoonaa euroa, ja muu vapaa-ajan rakentaminen lomaosakkeineen toiset 50 miljoonaa euroa. Yhtiön myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Hellgren kertoi tiistaina, että Rauha-Tiurun alue on erittäin kiinnostava ja sijainniltaan mitä parhain.

Hellgrenin mukaan Joutsenoa voi markkinoida loma- ja vapaa-ajanviettopaikkana alueella, joka tavoittaa kymmenen miljoonaa ihmistä, heistä suuren osan Venäjältä. Hellgrenin esittämissä laskelmissa kolmannes asiakaskunnasta tuleekin Venäjältä, lähinnä Pietarin alueelta.

SAMALLA HELLGREN kuitenkin muistuttaa, että lopullista investointipäätöstä ei ole tehty. Kylpylän osalta sen tekee Holiday Clubin pääomistaja, sijoitusyhtiö Dividum. Lomaosakkeiden rakentamisesta Holiday Club päättää itse, kun tietyt kriteerit täyttyvät. Ehdoton ehto on Hellgrenin mukaan riittävä julkinen rahoitus.

– Me emme pysty yksin tekemään kaikkia investointeja. Valtion ja kuntien on tultava mukaan rahoittamaan.

Ilmeisesti julkisesta rahoituksesta on olemassa riittäviä lupauksia. Ainakin Hellgren sanoi, että yleensä, kun yhtiö on näin pitkällä suunnitelmissaan, hanke myös viedään läpi.

Myös Lapponia-House ja Domoshop aikovat rakentaa Rauhaan loma-asuntoja. Lapponia on tehnyt esisopimuksen kolmen korttelin eli 30 huoneiston rakentamisesta, ja Domo samoin muutamasta korttelista ja 25-30 huoneistosta.

KYLPYLÄHOTELLIN ja loma-asuntojen rakentaminen alkaa mahdollisesti jo ensi syksynä. Rauha-Tiurun aluetta hallinnoivan konsulttiyhtiö Joutsenmaan toimitusjohtaja Ilkka Hämäläinen arvelee, että lomailu Rauhassa voisi käynnistyä vaiheittain kesän 2008 lopulla.

Rauhasta kaavaillaan myös suurten yleisötapahtumien pitopaikkaa. Myyntipäällikkö Arde Jokinen Taikku-Yhtiöistä kertoi, että Rauhassa voi hyvinkin toteuttaa 20 000 ihmisen massatapahtumia. Taikku on tehnyt esisopimuksen Joutsenmaan kanssa tapahtumien järjestämisestä.

Kuvateksti

Kimmo Hellgrenin mukaan Holiday Club Resorts valmistautuu rakentamaan Rauha-Tiurun alueelle 250 lomaosaketta, joista ensi vaiheessa 50.

Kuva: SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen