Kotimaisten matkailijoiden määrä Imatralla vähenee jo toista vuotta

Venäläisten matkustusinto jatkuu hurjana. Viisumeja kirjoitettu 30 prosenttia viime vuotta enemmän.

HANNU OJALA

IMATRA. Suomalaiset kiertävät Imatran. Edelleen lisääntyvä venäläisten matkailijoiden määrä pystyi vain vaivoin peittämään kotimaisten matkailijoiden kaikkoamisesta johtuvan kuopan Imatran matkailuelinkeinon tilastoissa.

Tämän vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana Imatralla yöpyi 1 950 suomalaista matkailijaa vähemmän kuin edellisenä vuonna. Jo viime vuonna Imatralla väheni kotimaisten yöpymisten määrä yli 3 000:lla.

Lappeenrannassa tilanne Imatraa parempi. Alkuvuodesta suomalaiset matkat kaupunkiin pysyivät viime vuoden tasolla.

IMATRAN Seudun Matkailu Oy:n markkinointipäällikkönä maanantaina viimeisen työpäivän tehnyt Rauni Aineslahti ei osaa sanoa yhtä syytä kotimaan matkailun hiipumiseen.

– Tähän on tietysti voinut vaikuttaa se, että pelkästään suomalaisia majoittanut Saimaan Loma-Hovi Ruokolahdella on pois pelistä, mutta se yksinään ei selitä muutosta, Aineslahti pohtii.

Aineslahti uskoo, että uudesta maakunnallisesta matkailuyhtiöstä löytyy keinoja Etelä-Karjalan vetovoiman lisäämiseen myös kotimaan markkinoilla.

VENÄLÄISTEN TURISTIEN määrä Etelä-Karjalassa on tänä vuonna nousemassa ennätyksellisen korkeaksi. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Suomen konsulaatin Venäjän toimipisteissä on kirjoitettu jo 122 000 viisumia.

Viime vuodesta viisumien kysyntä on noussut lähes 30 prosenttia. Suurin osa Suomeen tulevista venäläisistä matkustajista on Pietarista ja sen ympäristöstä. Myös kysynnän lisäys on kohdistunut Pietariin.

UUTISET SIVU 3

Kirjoittaja:
Hannu Ojala