Categories
Artikkelit

Ukkonen mykisti terveysasemien puhelinlinjoja Etelä-Karjalassa

Lappeenrannassa ja Taipalsaarella ilmennyttä vikaa ei ole saatu korjattua torstaiaamuksi. Kiireellisissä tapauksissa ihmisiä pyydetään saapumaan suoraan terveysasemille.

VIRPI KOIVISTO

TERVEYSASEMILLE soittaminen kävi keskiviikkona lähes mahdottomaksi Lappeenrannassa. Puhelinlinjat Armilan keskusterveysasemalle ja Armilan sairaalaan mykistyivät yön aikana ilmeisesti ukkosen takia. Puolen päivän aikaan katkesivat myös linjat Taipalsaaren sairaalaan ja Voisalmen terveysasemalle.

Samaten poikki ovat linjat yhteiseen puhelinpalveluun, jonka kautta voi varata ajan myös Lauritsalan ja Sammonlahden terveysasemalle.

KIIREELLISISSÄ tapauksissa ihmisiä pyydetään saapumaan suoraan terveysasemille.

Terveysasemilla on tällä hetkellä käytössä vain muutamia kännyköitä. Niihin voi yrittää soittaa Lappeenrannan kaupungin vaihteen kautta, numeroon 6161. Ruuhkan takia läpi pääseminen voi kuitenkin olla vaikeaa.

– Tämä on hyvin hankala tilanne. Asiakkaiden hoidot jäävät nyt arvioimatta sekä ajanvaraukset ja laboratoriotulokset antamatta, avosairaanhoidon osastonhoitaja Anneli Heinola Armilan keskusterveysasemalta kertoo.

Keskiviikkoiltana korjaustöiden uskottiin jatkuvan vielä torstaina. Osa korjaustöissä tarvittavista osista saapui Lappeenrantaan lentokoneella keskiviikkona, kaikkia osia ei saatu kaupunkiin ajoissa.

Heinola arvelee, että vian korjaamisen jälkeen terveysasemat ruuhkautuvat melkoisesti.

ERITYISEN HUOLISSAAN Heinola on verenohennuslääkkeitä syövistä potilaista. Heidän lääkityksensä täytyy tarkistaa yhden-neljän viikon välein verikokeen perusteella.

– Hoito voi olla hengenvaarallinen, mikäli asiakas ei syö juuri oikeaa annosta, Heinola sanoo.

Marevan-potilaita käy Lappeenrannan terveysasemilla noin 350 viikossa. Heinola kehottaa heitä tarkistamaan tulokset soittamalla Lappeenrannan vaihteeseen, josta puhelu yhdistetään terveysasemille.

YKSI UKKOSRINTAMA pyyhkäisi Etelä-Karjalan yli keskiviikon vastaisena yönä ja toinen aamulla. Puhelinyhteyksien lisäksi salama tuhosi yöllä kesämökin Joutsenon Haukilahdessa. Mökki sai rauhassa palaa maan tasalle, ennen kuin palokunta hälytettiin paikalle. Mökissä ei ollut ihmisiä.

Etelä-Karjalan alueella vihmoi yön aikana noin 25-30 milliä vettä. Vaarallisia maasalamoita iski Lappeenrannan seudulla joitakin kymmeniä, mikä ei ole erityisen runsaasti.

UUTISET SIVU 9

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Etelä-Karjalan yli keskiviikon vastaisena yönä pyyhkäissyt ukkosrintama tuhosi puhelinyhteyksien lisäksi kesämökin Joutsenon Haukilahdessa. Mökki paloi kivijalkaan.

Kirjoittaja:
Virpi Koivisto