Categories
Artikkelit

Valtuutetut esittävät Laulavaa Lappeenrantaa

Lappeenrannassa voitaisiin järjestää Tallinnan laulujuhlien tapainen massatapahtuma. Myön Erkki Räsänen sai aloitteensa taakse 23 muuta valtuutettua.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalaan on kaivattu uutta kesäistä massatapahtumaa. Lappeenrannan kaupunginvaltuutetut tempaisivat asiasta heti aloitteen.

Myö-liikkeen Erkki Räsänen keräsi maanantaina Laulava Lappeenranta -esityksensä taakse 23 muuta valtuutettua kaikista muista ryhmistä paitsi SDP:stä.

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja Räsänen ja muut valtuutetut haluavat täydentää Lappeenrannan klassisen musiikin laulukilpailua kevyemmän kuoromusiikin massatapahtumalla.

Jonkinlaiseksi esikuvaksi aloitteentekijät esittävät Tallinnassa viiden vuoden välein pidettäviä laulujuhlia. Ne ovat niin suosittuja, että kaikki halukkaat eivät pääse mukaan. Laulutapahtuma voisi kerätä Lappeenrantaankin suuren määrän ihmisiä ja vahvistaa maakunnan matkailuelinkeinoa.

ALLEKIRJOITTAJIEN mielestä puitteet massatapahtuman järjestämiseksi ovat pääosin kunnossa: Lappeenranta-sali, pienemmät esiintymislavat ympäri kaupunkia, jäähalli ja tarvittaessa tilapäisrakenteet.

Myöhemmin kaupunkiin voitaisiin rakentaa laululava, jos tapahtuma saa suosiota.

Räsänen ja muut toteavat, että aloitteen tehtävänä on selvityttää Lappeenrannan kaupungin mahdollisuudet toimia kuorojen laulutapahtuman pääarkkitehtina yhdessä muiden sidosryhmien kanssa.

MASSATAPAHTUMAN sisällöksi on ideoitu musiikin, veden ja valon juhlaa tai Eurooppa soi -konserttia Suomessa. Lappeenrannassa voisi olla kuorokonsertti, jossa esiintyy mieskuoro jokaisesta EU-maasta. Toinen mahdollisuus on eri kansallisuuksista koottu suurkuoro. Joku on ideoinut suuren yleisön yhteiskaraokea.

Tai sitten järjestettäisiin musiikkitapahtuma, jossa kuorot, soitinryhmät ja osallistuva yleisö käyttävät hyväkseen Lappeenrannan rantojen muodostamaa akustiikkaa.

Kaupunginvaltuuston maanantai-illan kokouksessa jätetty aloite lähti virkamiesten ja lautakuntien tutkittavaksi.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen