Categories
Artikkelit

Autokauppaan uutta vauhtia Lappeenrannan seudulla

Auto-Killalle tuli Fordin edustus myös Lappeenrannassa. Yritys laajentaa myymälätiloja Lappeenrannassa ja Imatralla. Delta Motor Group siirtyy parin vuoden sisällä Myllymäkeen.

HEIKKI SOPANEN

Autokaupan kuviot muuttuvat Lappeenrannan talousalueella. Auto-Kilta alkaa myydä ja huoltaa Fordin henkilö- ja tavara-autoja myös Lappeenrannassa. Imatralla Auto-Kilta on myynyt Fordeja jo huhtikuusta alkaen. Uuden edustuksen edellyttämät liiketilojen laajennustyöt ovat meneillään ja tilat valmistuvat Imatralla ja Lappeenrannassa muutaman kuukauden sisällä.

Auto-Killan toimitusjohtaja Ossi Rautio kertoo, että uudella merkillä haetaan lisää markkinaosuutta. Fordin lisäksi Auto-Killalla on nyt Renaultin, BMW:n ja Volvon edustukset, kun se luopui Jaguarista ja Land-Roverista.

– Näillä edustuksilla markkinaosuutemme Etelä-Karjalan henkilöautokaupassa nousee kahteenkymmeneen prosenttiin. Samalla edustettujen automerkkien määrä pysyy kohtuullisena, Rautio sanoo.

Fordia myy Lappeenrannassa myös Vauhti-Vaunu, mutta se ei ole Fordin Suomen toimitusjohtajan Hannu Pärssisen mielestä ongelma.

– Paikkakunnalla voi olla kaksi Ford-kauppiasta. Vauhti-Vaunu haluaa jatkaa, ja asia on sillä selvä. Sopimuksella Auto-Killan kanssa aiomme kaksinkertaistaa markkinaosuutemme Lappeenrannan talousalueella.

Raution mukaan Auto-Kilta saa synergiaetua siitä, että Ford omistaa myös Volvon. Fordin edustus tuo Auto-Kiltaan toistakymmentä uutta työpaikkaa.

Venäläistaustainen Delta Motor Group Oy aikoo siirtää toimintansa Lappeenrannassa Myllymäkeen. Yhtiö on varannut rakennusliike Okan kautta Myllymäestä osan liiketonttia, jolle se rakentaa uudet toimitilat. Deltan toimitusjohtaja Timo Siren sanoo, että rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana, ja rakennustyöt kestävät puolesta vuodesta vuoteen.

Konsernin emoyhtiö, Delta Motor Group, tuo maahan Ladoja. Konsernin muiden yhtiöiden maahantuomia automerkkejä ovat Fiat, Alfa-Romeo ja Kia. Paikallisesti konserni edustaa Chevroletia, Fordia, Mazdaa, Opelia, Saabia ja Seatia. Delta oli 2005 maan suurin vaihtoautokauppias.

Deltalla on tällä hetkellä autojen maahantuontikeskus Simolassa, Lappeenrannan Raipossa. Delta-Auto Oy myy autoja Teollisuuskadulla, entisessä Konelan kiinteistössä.

Myllymäen liiketilojen valmistuttua sekä maahantuonti että autokauppa siirtyvät Myllymäkeen. Toimitusjohtaja Siren sanoo, että toivottavasti Raipon tiloihin löytyy uusi toimija, kun se jää heiltä tyhjilleen.

Delta Motor Groupin omistaa Lada-autotehdas Autovaz, jonka kotipaikka on Togliattin kaupunki Venäjällä.

Kuvateksti

Fordin toimitusjohtaja Hannu Pärssinen (edessä) uskoo, että yhteistyö Ossi Raution Auto-Killan kanssa antaa vauhtia Fordin kaupalle.

Kuva: SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen