Categories
Artikkelit

Joka toinen vuosi oman kylän festareilla

Osmos Cosmos soittaa tänään Imatra Big band festivaleilla. Pete Kiisseli on jo seonnut, kuinka monetta kertaa.

LIISA KUKKOLA

Osmos Cosmoksen kitaristi Pete Kiisseli yrittää saada lisää aikaa mahdottomalta tuntuvaan laskutehtävään. Hänen pitäisi saada tulokseksi summa, joka kertoisi, kuinka monta kertaa Osmos Cosmos on esiintynyt Imatra Big band festivaleilla.

– Jaa-a. Jotain viisi niitä varmaan on. Siltä pohjalta muistaakseni lähdettiin joskus silloin vuonna 1997 tai -98, että joka toinen vuosi soitettaisiin oman kylän hienoilla festivaaleilla, Pete Kiisseli kertoo.

Ennen kuin Osmos Cosmos pääsi IBBF-lavalla soittamaan, olivat Pete Kiisseli, Ville Soininen ja Miitri Aaltonen olleet mukana hoitamassa BB-kadun äänentoistoa Music Brosin edustajina.

– Olihan se nyt itsestään selvää, että kun Osmos Cosmos pääsi musiikkiurallaan vauhtiin, se myös soittaa Imatra Big Bandeilla. Joku meitä kysyi keikalle, itse ei tietenkään sen perään kyselty, Pete Kiisseli vakuuttaa.

Omanlaisensa tutina siinä Pete Kiisselin mielestä on, kun Osmos Cosmos soittaa Imatralla. Joskus ovat tutisseet muutkin kuin soittajien polvet ennen keikkaa.

– Sellainen hyvä huono uutinen vuosien varrelta on mieleen jäänyt, kun seuraavan päivän lehdessä kirjoitettiin, että Osmos Cosmoksen keikalla kansa villiintyi niin, että penkkejä meni rikki enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Meillä on aina joka kerta IBBF:llä esiintyessämme ollut joku erikoisjuttu, josta emme ole etukäteen kertoneet kenellekään.

– Yhtenäkin vuonna keikkajärjestäjät meinasivat tiputtaa meidän palkkiota, johon me tuumattiin, että meille ei kyllä vittuilla ja toimme lavalle Linda Lampeniuksen, Pete Kiisseli muistelee.

– Jos vielä yrittävät samaa, niin tuomme lavalle Frank Sinatran, emmekä kerro kenellekään etukäteen, Kiisseli nauraa.

Sellaisenkin IBBF-keikan Pete Kiisseli muistaa, kun Osmos Cosmos soitti samana iltana kuin Rasmus, joka ei vielä silloin ollut varustettu The-artikkelilla.

– Rasmus aloitti meidän jälkeen, mutta puolet yleisöstä lähti kun ne aloittivat. Ei ollut vielä niin kuuluisa kuin nyt.

Kuvateksti

Yllätys, yllätys! Osmos Cosmoksen bilemeininki tarkoittaa myös yllätyksiä. Yhtenä vuonna Imatran BB:lla bändi toi lavalle kaikkien yllätykseksi Linda Lampeniuksen. Kuva on kuitenkin saman kokoonpanon esiintymisestä Lappeenrannassa Linnoituksen yössä.

Kuva: ES-ARKISTO

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola