Categories
Artikkelit

Kruununpuisto hurmasi ensi-iltavieraat

Monille Kruununpuisto oli ensimmäinen kokemus Imatran kesäteatterista.

SANNA PYYSALO

Valtioneuvos Riitta Uosukainen asteli keskiviikkona Imatran kesäteatterin pihamaalla puolisonsa Topin kanssa hymyissä suin. Takana oli Kruununpuisto-näytelmän ensimmäinen näytös.

– Tunsin etukäteen huolta siitä, miten niin valtava määrä tekstiä saadaan sovitetuksi näytelmäksi. Helena Anttosen sovitus teki kuitenkin erittäin hyvin oikeutusta Laila Hirvisaaren tekstille, Riitta Uosukainen kehui.

Uosukaiset ovat lukeneet Hirvisaaren kirjat. Heidän mielestään näytelmästä saa silti paljon irti vaikka alkuperäinen teksti ei olisikaan tuttu. Topi Uosukaisen mielestä näytelmässä oli kesäteatterille sopivaa rempseyttä.

– Oli erittäin tärkeää saada tämä näytelmä Imatralle, valtioneuvos Uosukainen painotti.

UOSUKAISTEN kommentteihin oli muidenkin ensi-iltavieraiden helppo yhtyä.

– Vaikuttavaa, iloista ja virkistävää. Lailan tyyppinen juttu, luonnehtivat näyttelijät Heikki Nousiainen ja Eija Nousiainen.

Nousiaiset eivät olleet aiemmin vierailleet Imatran kesäteatterissa. Korpilahdelta Keski-Suomesta saapuneen pariskunnan houkuttelivat paikalle ennen kaikkea heidän Kruununpuistossa näyttelevät ystävänsä Marjukka Halttunen ja Pekka Autiovuori.

Myös näyttelijä Jukka-Pekka Palo piti ensimmäisestä käynnistään Imatran kesäteatterissa.

– Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ammattitaitoisesti tehdyltä, Palo kertoi väliajalla.

Palolla itsellään on parhaillaan työn alla Molièren näytelmä Oppineita naisia, joka tulee ensi-iltaan syksyllä Suomen Kansallisteatterissa.

KRUUNUNPUISTO toi Imatralle myös digi-tv-projektipäällikkö Tauno Äijälän ja puolisonsa Katja Äijälän.

– Teksti on muuttunut hyvin lihaksi, ja dramaturgia on erinomainen. Asiat etenevät eikä näytelmässä jahkata paikoillaan, Tauno Äijälä analysoi.

Hirvisaaren kirjat ovat pariskunnalle tuttuja. Katja Äijälä kertoi kirjailijan tekstin tulevan näytelmässä hyvin läpi.

– Olemme nähneet kaikki Lailan näytelmät, Imatran kesäteatterissa sen sijaan emme ole aiemmin käyneet. Upea esitys.

Kehut kuuluvat ensi-iltaan, mutta Kruununpuisto on kerännyt huomiota jo ennen näytöskauden alkua. Ennakkoon on myyty jo yli 8 000 lippua, mikä on teatterinjohtaja Antti Vartialan mukaan enemmän kuin useimmissa näytelmissä koko kesän aikana. Lopullisen kävijämäärän Vartiala arvelee nousevan 15 000-16 000:n välille.

Ensimmäisen näytöksen jälkeen teatterinjohtaja myhäili tyytyväisenä.

– Hyvin meni, ja ehkä vielä millin verran paremmin kuin ennakoissa, Vartiala arveli.

Kuvateksti

Näyttelijät Heikki ja Eija Nousiainen pitivät näkemästään keskiviikkona Kruununpuiston ensi-illassa Imatran kesäteatterissa. Näytelmässä esiintyvät heidän hyvät ystävänsä Marjukka Halttunen ja Pekka Autiovuori.

Kuva: SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Sanna Pyysalo