Categories
Artikkelit

Laamalansaari isännöi Suomenniemi-päiviä

Saimaan saari on ensi kertaa kesätapahtuman isäntänä. Myös muissa Suomenniemen kylissä tapahtuu monenlaista ensi viikonloppuna.

ANNE KOKKONEN

Tämänvuotisilla Suomenniemi-päivillä haistellaan uusia tuulia Saimaan suunnalta. Tapahtuma järjestetään jo 27. kerran, mutta Laamalansaari ei ole aiemmin toiminut viikonlopun päänäyttämönä.

Virallinen avaus tapahtuu entisen koulun pihalla lauantaina 30. kesäkuuta kello 10, vaikka Eino Muukan nuottakunta vetää Suomijärven leirintäalueen rannassa nuottaa jo edellisenä iltana kello 20. Myös varsinaiseen leirintäalueeseen pääsee tutustumaan perjantaina kello 12-15.

Lauantaina linja-auto sukkuloi edestakaisin Laamalansaaren entisen koulun ja kirkonkylän väliä. Matkan varrella voi pysähtyä Luotolahdelle Karhulan hunaja- ja Hakulin maitotilalle. Perinteinen metsätaitokilpailu alkaa kello 11 Kiljusen pihapiirissä, ja sisällä talossa esitellään muun maussa Luotolahden koulun luokkakuvia ja paikallisten kirjailijoiden tuotantoa.

KIRKONKYLÄ pysyy tänä vuonna poikkeuksellisen hiljaisena, kun tapahtumat keskittyvät Laamalansaareen ja Luotolahdelle. Nuorisoseurantalolla kuitenkin tapahtuu, kun Nummisuutareiden viimeiset esitykset alkavat lauantaina ja sunnuntaina kello 16.

Ohjaaja Lauri Väärä nousee poikkeuksellisesti itsekin näyttämölle ja näyttelee Nummisuutareissa krouvarin roolin. Väärä esiintyy myös maanantai-iltana kello 19 Suomenniemi-päivien rääppiäisissä Ripatin myllyssä, jossa hän esittää Anja Karhulan kanssa runotuokion Iästä ikään.

Muissakin Suomenniemen kylissä tapahtuu viikonloppuna monenmoista. Kiesilässä on taidenäyttelyjä, Halisen kylässä ruokaa sekä korunäyttely ja vanhojen autojen 15. Suur-Saimaan ympäriajo pysähtyy sunnuntaina Puolmatkassa.

Kuvateksti

Perinteistä leivänmyyntitoria ei tällä kertaa nähdä kirkonkylässä. Kesällä 1999 kauppaa tehtiin vilkkaasti sateesta huolimatta.

Kuva: ES-ARKISTO/ANNE KOKKONEN

SUOMENNIEMI-PÄIVÄT

LAAMALANSAARESSA

Päivien avaus karavaanarialueena toimivalla entisellä koululla lauantaina kello 10.

Torimyyntiä, näyttelyitä ja esittelyjä kello 10-16.

Hevosajelua ja tutustumismahdollisuus Saikkosen pihapiiriin kello 11-14.

Venekuljetukset Palosensaaren retkeilykohteeseen kello 12-16.

Laamalansaaren entisten oppilaiden ja opettajien tapaaminen kello 14.

Ursula Saarikoski Satriano esittelee kirjaansa ja kertoo elämästä Etelä-Italiassa kello 15.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen