Rakennusliike Sulo Lipsanen myi rakennustoimintansa Okalle

TENHO TIILIKAINENLemminkäinen-konserniin kuuluva Oka Oy on ostanut toimitusj

TENHO TIILIKAINEN

Lemminkäinen-konserniin kuuluva Oka Oy on ostanut toimitusjohtaja Vesa Lipsaselta Rakennusliike Sulo Lipsanen Oy:n rakennustoiminnan. Kaupan ulkopuolelle jäävät kiinteistösijoittaminen ja vuokraustoiminta, joita hoitaa jatkossakin Rakennusliike Sulo Lipsanen Oy.

Kauppa ei Vesa Lipsasen ja Okan toimitusjohtajan Jorma Tammisen mukaan vaikuta rakennustoimintaan Imatran ja Venäjän lähialueilla. Toiminta jatkuu vähintään nykyisessä laajuudessaan. Myöskään yhtiön henkilöstön asemassa ei tapahdu muutoksia. Henkilöstölle yrityskaupasta kerrottiin perjantaina iltapäivällä.

– Rakennustoiminta siirtyy Okalle vähitellen ensi syksyyn mennessä, Lipsanen sanoo. Hänestä tulee Oka Oy:n johtoryhmän jäsen.

Yrityskaupan arvoa osapuolet eivät kerro.

Jorma Tammisen mukaan kaupassa ostettiin osaamista ja resursseja. Rahaa ei käytetty, mutta Vesa Lipsanen sai myynnin vastikkeeksi Okan osakkeita.

Oka ja Lipsanen ovat tehneet jo aiemmin tiivistä yhteistyötä muun muassa Pietarissa. Yhtiöt ovat olleet osakkaina vientirakennusyhtiö StP-Rakennus Oy:ssä, joka harjoittaa asuntotuotantoa Pietarissa.

– Yrityskaupan yhtenä tavoitteena on vahvistaa osaamistamme ja resursseja Venäjällä juuri Vesa Lipsasen avulla, Jorma Tamminen sanoo.

OKAN kotipaikka on Kouvola ja sillä on aluetoimistot Lappeenrannassa, Kouvolassa, Lahdessa, Espoossa, Tampereella ja Turussa. Yhtiön omistavat Lemminkäinen-konserniin kuuluva Suomen vanhin rakennusliike Oy Alfred A. Palmberg AB sekä toimitusjohtaja Jorma Tamminen.

Oka on erikoistunut muun muassa kauppa- ja logistiikkakeskusten rakentamiseen sekä saneeraus- ja julkisivutöihin sekä kiinteistömassojen jalostamiseen.

– Ratkaisu ei ollut helppo. Tarjous tuli Okalta. Päädyin kauppaan keskusteltuani perusteellisesti ensin yhtiön perustajan, isäni Sulo Lipsasen sekä perheeni kanssa. Nyt tuntuu siltä, että tehty ratkaisu on oikea, Vesa Lipsanen sanoo.

Kuvateksti

Toimitusjohtajat Vesa Lipsanen ja Jorma Tamminen (taka-alalla) istuvat jatkossa vieläkin useammin saman pöydän ääressä.

Kuva: TENHO TIILIKAINEN

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen