Categories
Artikkelit

Uukuniemen kirkkomäki vilkastuu viikonlopuksi

HELINÄ LEMINENPARIKKALA. Uukuniemeläiset kokoontuvat tänään ja huomenna peri

HELINÄ LEMINEN

PARIKKALA. Uukuniemeläiset kokoontuvat tänään ja huomenna perinteisille pitäjänjuhlilleen. Vilkas viikonloppu alkaa virallisesti lauantaina puoliltapäivin tervehdyksillä ja 55-vuotiaan Uukuniemi-seuran vuosikokouksella.

Rajan taakse jääneet Uukuniemen kylät nousevat muistoihin joka vuosi näillä juhlilla.

Tällä kertaa juhlaväki voi tutustua myös luovutettujen kylien nykytilaan, kun käytettävissä ovat tuoreet matkakuvat parin viikon takaiselta kotiseuturetkeltä.

Bussilastillinen uukuniemeläisiä kävi matkalla. Toinen linja-auto on lähdössä elokuussa.

Matkanjohtaja Harri Kylliäinen sanoo vapaita paikkoja olevan vielä jäljellä elokuun lähtöön. Seura ottaa ilmoittautumisia vastaan juhlilla.

KYLLIÄINEN on luvannut pitää vuosikokouksen jälkeen esitelmän Ristlahden taisteluista, jonne Uukuniemeltä lähdettiin vuonna 1941. Perjantaina miestä epäilytti, pystyykö hän olemaan tänään paikkakunnalla.

Uukuniemi-seuran hallituksen sihteeri Sakari Hämäläinen ei tästä hätääntynyt. Hän uskoi, että matkakuvat kiinnostavat yleisöä ajateltua pitempään.

Ajankohtaisina seuran asioina Hämäläinen mainitsee arkiston ja vesihuollon. Seuran paperit ovat tilapäisesti entisen sihteerin kotona. Mietittäväksi tulee, pitäisikö niille remontoida paikka Pitäjäntuvan vintille.

Kunta vetää vesi- ja viemärilinjaa Uukuniemelle. Seuran on otettava kantaa lähiaikoina, liittyykö Pitäjäntupa verkostoon.

– Juhlien järjestäminen on hankalaa, kun ei ole saniteetti- eikä varastotiloja, Hämäläinen toteaa.

SUNNUNTAIN pääjuhlassa juhlapuheen pitää Lappeenrannan Kimpisen koulun rehtori Yrjö Viitikko. Hän on kotoisin Kesälahdelta.

Vitikon äiti Impi Suutarinen tunnettiin ennen sotia kauppiaana Uukuniemellä. Sodan jälkeen hän jatkoi kaupanpitoa Kesälahdella.

Kirjoittaja:
Helinä Leminen