Categories
Artikkelit

Veiterällä ei ole valmentajaa, Hauskan veljekset lähdössä

Bandyliigasta luopuminenkin saattaa olla Veiterälle yksi vaihtoehto, jos valmentajaa ei löydy, eikä kunnon joukkuetta saada jalkeille.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Veiterän jatkaminen syksyllä jääpallon pääsarjassa bandyliigassa on vaakalaudalla. Joukkue on ollut keväästä asti ilman valmentajaa ja pelaajavirta seurasta ulospäin on käynnissä.

– Tilanne on nyt se, että joukkueelle on etsitty valmentajaa keväästä asti, mutta sellaista ei vain ole löytynyt. Kesäharjoitukset ovat pyörineet kuntovalmentajien johdolla, siellä on käynyt sellaiset kymmenkunta pelaajaa ja sitten A-junioreja lisäksi, Veiterän varapuheenjohtaja ja viime kaudella edustusjoukkueen managerina loppukaudesta toiminut Anssi Peuhkuri kertoo.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Veiterässä ei ole ennen elokuuta löydetty liigajoukkueelle valmentajaa. Peuhkuri pitää kuitenkin tämänhetkistä tilannetta hyvin vaikeana.

– Valmentajaa etsitään sitkeästi, mutta niin kauan kuin valmentajaa ei ole, ei voi tietysti oikein pelaajien kanssakaan sopimuksia tehdä.

– Ensi viikolla on Veiterän vuosikokous, katsotaan nyt olemmeko sen jälkeen viisaampia tämän asian suhteen. Ei sekään täysin poissuljettu mahdollisuus ole, että Veiterä ei pelaakaan ensi talvena bandyliigassa.

– Ei tämä seura nyt tästä kuitenkaan mihinkään häviä, meillä on paljon hyviä junioreja tulossa, Anssi Peuhkuri muistuttaa.

Viime talvena jääpallomaajoukkueeseen noussut Veiterän keskikentän dynamo Tomi Hauska on vaihtamassa maisemaa ensi kaudella.

Hauska kuitenkin toivoo, että Veiterä jatkaisi pelaamista bandyliigassa.

– Ei Veiterän kannata luopua liigapaikasta. Siellä on vielä paljon hyviä nuoria pelaajia mukana.

Tomi Hauska palasi kasvattajaseuraansa Veiterään viime kaudeksi pelattuaan sitä ennen Mikkelin Kamppareissa. Lappeenrannassa vielä asuvan 21-vuotiaan maajoukkuemiehen tavoitteet ovat korkealla.

– Virityksiä on ollut useampaankin suuntaan, myös ulkomaille. Nyt näyttää kuitenkin siltä että jatkan ensi talven Suomen bandyliigassa, kertoo Tomi Hauska, joka löi itsensä läpi maajoukkueessa viime talven MM-kisoissa Siperiassa.

Tomi Hauska pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa liigassa samassa joukkueessa vanhemman veljensä Jannen kanssa. Maajoukkueessa pelaavat veljekset olivat bandyliigassa tehokas pari, mutta nyt molemmat ovat lähdössä pois Veiterästä.

Veiterän lisäksi WP-35:ssä pelanneen 24-vuotiaan liikunnanohjaajaksi valmistuneen Janne Hauskan tavoite on ollut päästä pelaamaan Ruotsin bandyliigaan.

– Meillä molemmilla sopimukset loppuivat Veiterässä keväällä ja kummallakin on ollut nyt omia virityksiä muihin seuroihin. Yhdessä olemme myös hoitaneet kesäharjoittelua. Jonkin verran ole käynyt myös Veiterän kesäharjoituksissa, Tomi Hauska kertoo.

Vielä toissa kaudella bandyliigan pronssiottelussa palanneelle Veiterän edustusjoukkueella tulevaisuus näytti hyvältä. Viime kaudellakin Veiterä kaatoi liigan kärkijoukkueita.

Nyt ei valmentajaa ole löytynyt ja liigajoukkueen kokoaminen on käynyt vaikeaksi. Hauskan veljesten lisäksi lähtijöitä ovat ainakin Mikkelin Kamppareihin siirtyvät Toni Taalikka, Alpo Kaartinen ja Manu Puumalainen.

Bandyliigan sivujen siirtohuhujen mukaan Veiterästä olisivat pelaamisen liigatasolla lopettamassa Kim Mononen, Jari Tähkä ja Mikko Kiiskinen. Saman tietolähteen mukaan Osmo Puhakainen olisi palaamassa Kamppareista Veiterään.

– Sehän tässä tilanteessa on se perusongelma, että Veiterässä on niin vähän ihmisiä enää hoitamassa näitä asioita. Kun oma toimen ohella näitä hommia tekee, niin resurssit ovat rajalliset. Kun tekijät käyvät vähiin, niin raskaaksi se käy, Peuhkuri sanoo.

Kuvateksti

Maajoukkuemies Tomi Hauska on siirtymässä Veiterästä muihin maisemiin.

Kuva: Pekka Hölkki

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen