Prinsessa Armaadan ruuma raikui rockista

Eniten ihmiset odottivat Jouni Kätteisen & Siemenperunoiden hulvatonta musiikkia.

KARI KRAUEL

LAPPEENRANTA. Prinsessa Armaadan ruumassa Lappeenrannan satamassa soi lauantai-iltana perinteinen Pilssirock jo yhdeksännen kerran kymmenen vuoden aikana. Kolme paikallista ja yksi jyväskyläläinen bändi pitivät huolen siitä, että täysi ruumallinen faneja sai korvansa täyteen mielimusaansa.

– Me tulimme Kätteisen takia, sanoivat lappeenrantalainen Sanni ja savonlinnalainen Katri.

– Riippuu ihan fiiliksestä, ollaanko loppuun asti.

Prinsessa Armaadan ravintolapäällikön Juha Nallin mukaan illassa soittaneet yhtyeet ovat jyväskyläläistä Silhuetti-yhtyettä lukuunottamatta sellaisia, joilla ei ole levytyssopimusta. Yhtyeet eivät toistaiseksi myöskään soita ammattimaisesti.

Nallin mukaan tapahtumaa ei juuri ole markkinoitu, sillä Prinsessa Armaadan ruuma on vuodesta toiseen täyttynyt ilman markkinointia.

– Paikalle tulevat yhtyeiden fanit, kaverit ja tuttavat.

PILSSIROCKIIN ei erityisesti etsitä yhtyeitä.

– Yleensä edellisvuotena soittaneet ovat kertoneet tapahtumasta kavereilleen, ja sitä kautta sana on levinnyt. Jossain vaiheessa vuotta halukkaat yhtyeet tai mahdollisia esiintyjiä tuntevat kyselevät, milloin on seuraava Pilssirock.

Pilssirock yllätti laivan kannella olijat. Vaikka lattian alla pauhasi korvia huumaava rock, kannella istuvia ei alhaalla soitettu musiikki vaivannut. Musiikki vaimeni jopa siedettäväksi.

Lauantai-illan päättänyt Silhuetti soitti Suomipoppia. Paikallisista Syväpurppura esitti suomenkielisin sanoin Deep Purplen 70-luvun musiikkia, Death Sexin esitys koostui 70-luvun punkista ja Jouni Kätteinen & Siemenperunoiden jujuna oli hulvattoman hauska country-musiikki.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Death Sexin esitys koostui 70-luvun punkista. Bändissä musisoivat Raimo Mäkinen (vas.), Henri Behm, Raimo Mäkinen ja rummuissa Juha Harvistola.

Kirjoittaja:
Kari Krauel