City-kortteli yritetään saada tarjouskilpailuun jo tänä vuonna

JYRKI NUOTTIMÄKILAPPEENRANNAN keskustan City-korttelin tarjouskilpailu saatt

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANNAN keskustan City-korttelin tarjouskilpailu saattaa käynnistyä vielä tänä vuonna. Tavoite sisältyy kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymään yhteistoimintasopimukseen korttelin osa-alueen kehittämisestä.

Tonttien omistajien ja kaupungin esisopimuksessa rakentaminen on aikataulutettu niin, että tarjouskilpailun voittaneen tarjouksen pohjalta laaditaan asemakaavaluonnos ensi vuonna. Kohteen rakentaminen voisi alkaa jo vuonna 2009, kun asemakaavan muutos on saanut lainvoiman.

Sopimuksessa alueelle on varattu noin 8 500 kerrosneliömetriä uudisrakentamiselle ja noin 1 100 kerrosneliömetriä täydennysrakentamiselle. Alueen pysäköinti on tarkoitus järjestää maan alle.

Uudisrakentamiselle varaukset on tehty L:n muotoiselle tontille Koulukadulla ja Kirkkokadulla, jossa sijaitsee Tapanaisen talo. Se on listattu ydinkeskustan osayleiskaavassa merkittävien rakennusten joukkoon, joten sen kohtalosta on tehtävä erikseen selvitys.

YLEISEEN pysäköintiin tarkoitetun pysäköintilaitoksen varatut tilat tulevat kaupungin omistaman Williparkki Oy:n omistukseen, ja se vastaa myös pysäköintitilojen toiminnoista.

Pysäköintilaitokseen on suunniteltu yhteensä 500 autopaikkaa, joista 150 tulee asuin-, liike- ja toimistokäyttöä varten ja loput 350 paikkaa yleiseen käyttöön.

Williparkki Oy:n tekemän laskelman mukaan yhden pysäköintipaikan hinta on noin 19 000 euroa, joten yleiseen käyttöön tulevien parkkipaikkojen kustannusarvio on reilut 6,6 miljoonaa euroa.

Rahaa rakentamiseen tulee 700 000 kaupungille maksettavan tontinosan myyntituloista ja maankäyttökorvauksista.

Autopaikkaoikeusmaksuista tulee 760 000 euroa. Kun Williparkin lainarahoitus on noin 4,2 miljoonaa euroa, lisärahoituksen tarve on vielä noin miljoona euroa.

TARJOUSKILPAILUA varten sopimuksen osapuolet perustavat ohjausryhmän, johon kaupunginjohtaja nimeää kaupungin edustajat.

Ohjausryhmä valmistelee alueen kehittämistä koskevat tarjouskilpailun asiakirjat ja valitsee yhteisesti sovitun valintakriteeristön perusteella hankkeen toteuttajan.

Hyväksytyn yhteistoimintasopimuksen mukaan valinnassa painottuvat kaupunkikuvalliset, taloudelliset ja pysäköintitilojen käyttökelpoisuuteen liittyvät tekijät.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki