Categories
Artikkelit

Imatran kylpylään keilahalli ja rutkasti lisää majoitustilaa

Kylpylän vuodepaikkojen määrä kasvaa uusinvestoinnin myötä 40 prosentilla. Kylpylään investoidaan seuraavan vuoden aikana 11 miljoonaa euroa.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran kylpylän rakennustyömaiden tauko jää vain kuukauden pituiseksi. Kylpylän ravintolatilojen vajaan kolmen miljoonan euron suurremontti valmistui syyskuun 10. päivänä, ja jo lokakuun 8. päivänä aloitetaan työt uusissa kohteissa eri puolilla kylpylää.

Kylpylää ylläpitävän Etelä-Karjalan kuntoutumissäätiön ja Imatran Kylpylä Oy:n yhteinen rakennustoimikunta päätti perjantaina jatkaa kylpylän laajentamista tämän ja ensi vuoden aikana noin 11 miljoonalla eurolla.

Kylpylään rakennetaan lisää majoitustilaa Promenadihotellin jatkeeksi, niin sanottua kylpyläkatua laajennetaan ja sen jatkeeksi tulee kellarikerrokseen 8-ratainen keilahalli. Lisäksi kylpylään tulee useita satoja neliömetrejä uutta kokoustilaa ja jonkin verran lisää kahviotilaa.

Näiden tilojen rakentaminen alkaa runsaan viikon kuluttua. Pääurakoitsijana on Skanska Oy. Lokakuun lopulla aloitetaan myös nykyisen lomakylän laajentaminen. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettavaksi tulee kaksi lomakiinteistöä, joihin tulee kaikkiaan 16 huoneistoa. Tämän hankkeen pääurakoitsijana on Rakennusliike Evälahti Oy.

Ensi kesään jää nykyisen kuntouintialtaan ja terapia-altaan muutostyöt.

Majoitustilojen laajennus kylpyläkiinteistössä ja lomakylässä kasvattaa vuodepaikkojen määrää 40 prosentilla. Laajennusten jälkeen kylpylällä on tarjota majoitukseen noin 700 vuodepaikkaa.

Aiemmin tarkoituksena oli käynnistää samaan aikaan myös ulkovesialtaiden ja ulkotoimintapuiston rakentaminen. Tämä noin viiden miljoonan euron hanke jätettiin kuitenkin rakennusohjelmasta tässä vaiheessa pois.

ETELÄ-KARJALAN kuntoutumissäätiön hallituksen puheenjohtaja Pentti Komi kuvaa Imatran kylpylän investointitahtia vauhdikkaaksi ja mittavaksi. Kylpylän asiakkaat ovat saaneet totutella vasaran paukkeeseen ja porien surinaan.

– Vakava aie ja toive on, että tämän nyt päätetyn laajennus- ja saneerausohjelman jälkeen ei vähään aikaan vaivattaisi kylpylän asiakkaita rakennustoiminnalla, Komi sanoo.

Kuntoutumissäätiön toiminnanjohtajan Aulis Multisillan mielestä Imatran kylpylän pitäminen eteläisen Saimaan monipuolisimpana matkailukeskuksena vaatii toimintojen jatkuvaa kehittämistä.

– Uutta kysyntää luodaan aktiviteetteja kehittämällä. Nämä taas luovat tarpeen lisätä majoitustilaa. Uskomme, että pystymme myymään kannattavasti majoituskapasiteettimme, vaikka se nyt päätetyn saneerauksen jälkeen nouseekin merkittävästi.

TOIMITUSJOHTAJA Jarmo Ikäheimosen mukaan kokous- ja aktiviteettitilojen rakentaminen tähtää suomalaisten asiakkaiden määrän kasvattamiseen.

Venäläisten asiakkaiden osuus kokonaiskävijämäärästä on koko ajan kasvanut ja lähentelee jo suomalaisten osuutta.

– Kylpylän majoitustilojen käyttöaste on ollut koko ajan yli 70 prosenttia, jopa yli 80 prosenttia. Eli selvästi valtakunnallista keskimääräistä käyttöastetta korkeampi. Myös loma-asuntojen käyttöaste on meillä ollut keskimääräistä parempi eli yli 60 prosenttia, Ikäheimonen kertoo taustaksi majoituskapasiteetin lisäämiselle.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Imatran kylpylä houkuttelee uusia asiakkaita paitsi uusituilla ravintolatiloilla jatkossa myös keilahallilla.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen