Categories
Artikkelit

Juhlavuoden näyttely kertoo moniosaamisesta

TENHO TIILIKAINENRUOKOLAHTI. Ruokolahden taideyhdistyksen 25-vuotisjuhlanäyt

TENHO TIILIKAINEN

RUOKOLAHTI. Ruokolahden taideyhdistyksen 25-vuotisjuhlanäyttely antaa monipuolisen kuvan yhdistykseen kuuluvista taiteentekijöistä. Lokakuun puoliväliin saakka Taitotalolla Vennonmäellä oleva näyttely on avoinna lokakuun puoliväliin saakka.

– Kyse on vuoden viimeisestä ja tämän vuoden kuudennesta näyttelystä Taitotalolla. Mikä sopisikaan paremmin päättämään yhdistyksen juhlavuoden kuin omien tekijöiden yhteisnäyttely, taideyhdistyksen puheenjohtaja Harri Tonder miettii.

Näyttelyssä on mukana teoksia kaikkiaan 18 eri tekijältä. Mukana on myös kaksi ammattitaiteilijaa: Taisto Nokelainen ja Pauliina Rouhiainen. Näyttelyssä on maalauksia, grafiikkaa, keramiikkaa, tilkkutöitä ja metallitöitä.

– Joitakin aiemmin mukana olleita taiteentekijöitä on jäänyt syystä tai toisesta tästä näyttelystä pois. Vastaavasti taas mukaan on tullut useita sellaisia, jotka ovat mukana näyttelyssä ensimmäistä kertaa. Suurin osa töistä on myös tuoreita.

Tässä mielessä näyttely kertoo myös tästä päivästä ja yhdistyksen tämän hetken tilanteesta.

Taitotalosta on Harri Tonderin mukaan tullut nopeasti toinen koti ruokolahtelaisille taiteen harrastajille.

– Näin laaja näyttelytoiminta ei olisi mahdollista ilman omaa taloa.

Taitotalossa riittää päiväaikaan säpinää, sillä ainakin lokakuun loppuun saakka Taitotalolla on evakossa kaksi kirkonkylän koulun luokkaa. Lisäksi talolla on alkanut luonto- ja eräopaskurssi. Myös illoiksi riittää toimintaa.

– Viikolla on iltoja, jolloin täällä kokontuu kuusikin eri ryhmää, Tonder sanoo.

l l l

Ruokolahden taideyhdistyksen 25-vuotisjuhlanäyttely on avoinna Taitotalolla 14.10. saakka. Näyttelyyn voi tutustua tiistaista perjantaihin sekä sunnuntaisin kello 14-16.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Taideyhdistyksen yhteisnäyttelyssä on teoksia kaikkiaan 18 eri tekijältä.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen