Categories
Artikkelit

Tynkkynen ainoa ehdokas ortodoksien kirkkoherraksi

Markus Petsalo jää vuoden lopussa eläkkeelle.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANNAN ortodoksinen seurakunta valitsee marraskuussa uuden kirkkoherran. Pitkään tehtävää hoitanut Markus Petsalo jää vuodenvaihteen jälkeen eläkkeelle.

Petsalo lähti viettämään lomapäiviä elokuun puolivälissä. Vt. kirkkoherrana toimii syksyn ajan teologian maisteri Mikael Sundkvist Hämeenlinnasta.

Petsalon seuraajaksi ilmoittautui vain yksi ehdokas, seurakunnan toinen pappi Timo Tynkkynen Imatralta. Helsingin hiippakunnan metropoliitta Ambrosius on asettanut hänet ehdolle.

Vaikka muita ehdokkaita ei ole, ortodoksinen seurakunta joutuu pitämään kirkkoherrasta äänestyksen valtuustovaalien yhteydessä 4. marraskuuta. Äänestyspaikat ovat Lappeenrannassa, Imatralla ja Joutsenossa.

Ortodoksisessa kirkossa on vapautunut ja on edelleen vapautumassa useita kirkkoherran ja papin tehtäviä. Siksi Lappeenrantaankaan ei ollut paljon kiinnostusta. Myös Helsingin kahdeksannen papin virkaan oli vain yksi ehdokas.

Lappeenrannan ortodoksinen seurakunta käsittää koko Etelä-Karjalan alueen. Jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina, ja nyt seurakuntaan kuuluu 1 800 ihmistä.

ES-ARKISTO/SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Markus Petsalo jäi lomalle ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran virasta ja siirtyy eläkkeelle ensi vuoden alusta.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen