Veiterä on paremmassa kunnossa kuin tekojäärata

Veiterän bandyliigajoukkue on lähes kasassa. Joukkue etsii riveihinsä täydennystä Venäjän pääsarjasta. Tavoitteet ovat maltilliset.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Veiterän uusi päävalmentaja Markus Saukkonen läpsyttelee vetisellä Kisapuiston tekojääradalla. Kenkien alla lotisevat lätäköt, sillä lämpimät säät vesittivät kentän jäädytysyritykset alkuviikon aikana.

– Toivoimme jo pääsevämme tekojäälle, mutta kenties kenttä on kunnossa jo ensi viikolla. Jäähallin kaukalo alkaa jo ahdistamaan, Saukkonen kertoo.

Veiterä harjoittelee tällä hetkellä viikossa viidesti, joista jääharjoituksia on kaksi. Veiterän manageri Anssi Peuhkuri tietää pelaajien elävän vuoden piinaavinta aikaa.

– Heillä on henkisesti raskasta juosta Huhtiniemen mäkeä ylös, kun samaan aikaan voi seurata netistä, että jossain jo pelataan täyttä häkää.

Ison jään odotus on jääpalloilijoille jokasyksyinen kiirastuli. Se on kuitenkin pieni murhe, kun Veiterän asiat laittaa oikeisiin mittasuhteisiin.

Kesällä seuran edustusjoukkueen toiminta oli kokonaan katkolla.

– Se oli oikeasti paha tilanne. Nyt tilanne on monikymmenprosenttisesti parempi, Peuhkuri sanoo.

Veiterän joukkue on lähes kasassa. Sopimukset on 14 pelaajalla, minkä lisäksi Peuhkuri neuvottelee neljän viime kauden pelimiehen kanssa.

Veiterässä saattaa kurvailla tällä kaudella venäläisvahvistuksia. Peuhkuri on haeskellut pelaajia Venäjän pääsarjan huippujoukkueista.

– Verkot on heitetty. Etsimme sellaisia apuja, jotka eivät mahdu siellä ihan pelaavaan kokoonpanoon, mutta olisivat Suomessa todella kovia pelaajia, Peuhkuri kertoo.

Vahvistusten kohtalo voi ratketa jo alkavalla viikolla, kun meneillään oleva jääpallon World Cup on päättynyt.

Kesän aikana vihreäpaidat menettivät monta avainpelaajaa. Aiemmin pienemmässä roolissa olleet pelaajat saavat nyt kaipaamaansa peliaikaa.

Pelinrakennusvastuu on luvassa Jarkko Kinnuselle ja Teemu Häkkiselle.

– Odotan molemmilta paljon. He ovat jo rutinoituneita, eivät purista mailaa ja itseluottamus on kohdallaan. Antti Matilaisen tilanne on samanlainen, Saukkonen sanoo.

Uusia vastuunkantajia on kasvamassa. Edustusjoukkueen ringissä olevat Eetu Peuhkuri ja Anssi Lohko on kutsuttu Suomen 19-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelaa ensi viikonloppuna Varkaudessa turnauksen liigajoukkueita vastaan.

Veiterän teemana on hallittu nuorennusleikkaus. Vertailu seuran edelliseen kriisiin ei luonnistu, sillä nykyrungosta kaksi kolmasosaa on kokeneita pelaajia.

Seuran johto ei aio asettaa rajuja tulostavoitteita. Peuhkurin mukaan yksi kauden päätavoitteista on pelikentän ulkopuolella.

– Taloudellisesti emme lähde hulluttelemaan. Pääasia on, että saamme kauden kunnialla läpi. Tarvitsemme lisää väkeä taustalle, jotta voimme kehittää toimintaa. Nykyisillä kapeilla hartioilla voimme vain ylläpitää sitä.

Veiterän sopimuspelaajat

Markus Hartikainen (mv), Oskari Koho (mv), Tuomas Löppönen (mv), Teemu Häkkinen, Jaakko Tuulasvaara, Jarkko Kinnunen, Antti Matilainen, Antti Vihtonen, Teemu Huoso, Anssi Lohko, Eetu Peuhkuri, Joni Aapro, Valtteri Hauska ja Rikhard Laibert.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen