Categories
Artikkelit

Kimmo Martikainen asetti perheen ja lapset etusijalle

Kimmo Martikainen eroaa Fly Lappeenrannan toimitusjohtajan tehtävistä perhesyistä. Hyvinkäälle palaava Martikainen ei vielä tiedä, mitä hän ryhtyy tekemään seuraavaksi.

TENHO TIILIKAINEN

LAPPEENRANTA. Fly Lappeenranta Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Martikainen on eronnut tehtävästään perhesyistä. Martikainen jättää tehtävät huhtikuun alussa.

Yhtiön vt. toimitusjohtajaksi on valittu yhtiön hallituksen jäsen ja toinen yhtiön pääomistajista Casper Mickwitz.

– On tietysti yhtiön omistajien asia päättää siitä haetaanko yhtiölle uutta toimitusjohtajaa. Toisaalta Casper Mickwitz on ollut alusta asti mukana myös yhtiön operatiivisessa toiminnassa, Martikainen sanoo.

Martikainen tuli viime vuonna perustetun yhtiön palvelukseen pörssiyhtiö Patriasta, jossa hän vastasi liikematkustusasioista. Martikaisen perhe on asunut koko ajan Hyvinkäällä.

Martikainen sanoo, että perheen ja lapsien edun yhteensovittaminen oli hänen eroamispäätöksensä takana. Uuden yhtiön ja lentotoiminnan aloittaminen on vaatinut ympäripyöreitä päiviä ja viikkoja. Lapsiaan kuusivuotiasta Kasperia ja myöhemmin tänä vuonna viisi vuotta täyttävää Sofiaa hän on viime viikkoina päässyt näkemään aivan liian harvoin.

– Palaan nyt Hyvinkäälle, mutta en vielä tiedä, mitä aion jatkossa tehdä.

MARTIKAISEN mukaan Fly Lappeenrannan toiminta on alkuvuoden aikana vakiintunut.

– Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, ja olemme saavuttaneet tietyn tason matkustajamäärissä. Toki enemmänkin matkustajia koneisiin olisi mahtunut.

Erityisen iloinen Martikainen on yhtiön lentojen täsmällisyydestä. Lentoyhtiöiden yhteisen mittarin mukaan lento on täsmällinen, mikäli se lähtee viimeistään 15 minuutin kuluessa ilmoitetusta aikataulusta. Fly Lappeenrannan lentojen täsmällisyys on lukuna ja erityisesti muihin yhtiöihin verrattuna huippuluokkaa eli 98 prosenttia.

FLY LAPPEENRANNAN pääomistajia ovat sijoittajat Esa Korjula ja Casper Mickwitz. He omistavat yhtiön 500 000 euron osakepääomasta 90 prosenttia. Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy on sijoittanut lentoyhtiöön 50 000 euroa.

Lisäksi Lappeenrannan kaupunki sekä kaupunkiyhtiö, Imatran ja Joutsenon kaupungit sekä 15 alueen yritystä ovat sitoutuneet maksamaan lentoyhtiön koneiden vuokria puolentoista vuoden aikana yhteensä miljoonalla eurolla.

Tammikuussa alkanut reittiliikenne Lappeenrannan ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä ei ole koko ajan sujunut ongelmitta. Yhtiön koneille tapahtui tammi-helmikuun vaihteessa kaksi turmaa. Tammikuun lopussa Fly Lappeenrannan kone osui laskun loppuvaiheessa lumipenkkaan ja vähän myöhemmin yhtiön lentokone törmäsi laskeutumisen jälkeen terminaalirakennukseen.

MIKA STRANDÈN

Kuvateksti

Toimitusjohtaja Kimmo Martikainen palaa takaisin Hyvinkäälle.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen