Kovia hakijoita sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajaksi

Ilpo Hakula ja Marja-Liisa Vesterinen pistivät paperinsa tuleen, samoin Pentti Itkonen, Jouko Partanen ja Markku Härmä. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin johtaja ratkeaa käytännössä toukokuun lopulla.

URPO LAANINEN

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajan virka kiinnosti 15 hakijaa ympäri Suomea. Hakijakaarti vaikuttaa aika kovalta. Terveyspiiri haki ”haasteita pelkäämätöntä” toimitusjohtajaa ja uudistajaa. Hakuaika päättyi maanantaina iltapäivällä.

Toimitusjohtajan virkaa hakivat Lappeenrannan sosiaali- ja terveysjohtajaksi vahvoilla olleet kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, oikeustieteiden kandidaatti Ilpo Hakula (kok.) sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja, filosofian tohtori Marja-Liisa Vesterinen (sd.).

Lappeenranta ei valinnut sosiaali- ja terveysjohtajaa, kun maakunnallisen sosiaali- ja terveyspiirin perustaminen varmistui helmikuussa.

Sosiaali- ja terveysministeriön kehittämispäällikkö, filosofian tohtori Pentti Itkonen on hakijoiden joukossa. Hän oli aikoinaan Tiurun sairaalan ja Etelä-Saimaan keskussairaalan talousjohtaja, kunnes siirtyi vuonna 1992 Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin johtajaksi. Viimeiset kolme vuotta Joutsenon kesäasukas Itkonen on vetänyt sosiaali- ja terveysministeriön tietoteknologiahankkeita.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin johtaja, hallintotieteiden maisteri Jouko Partanen hakee virkaa, samoin johtajaylilääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori Markku Härmä.

Paikallisia hakijoita ovat myös Luumäen kunnanjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Paavo Tyrväinen, Savitaipaleen kunnanjohtaja, filosofian maisteri Tapio Iso-Mustajärvi ja joutsenolaispoliitikko, yhteiskuntatieteiden maisteri Tuula Partanen (kesk.).

Jämsänkosken kaupunginjohtajalla, yhteiskuntatieteiden maisteri Jorma Kilpeläisellä on lappeenrantalaistausta.

Maakunnan ulkopuolisiin koviin hakijoihin kuuluu Kuopion kaupungin talous- ja strategiajohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Paavo Kaitokari. Hän toimi aiemmin Kuopion sosiaali- ja terveysjohtajana.

Terveyspiirin johtajaksi haluavat myös lääkefirma Akela Pharma Oy:n varatoimitusjohtaja, lääketieteen tohtori Antti Jekunen, Espoon kaupungin palvelujohtaja, maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Pirjo Pöyhiä sekä Hyvinkään kaupungin ylilääkäri, lääketieteen tohtori Harri Tohmo.

Sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajan valitsee 11. kesäkuuta Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin valtuusto.

Käytännössä nimi ratkeaa sosiaali- ja terveyspiirin ohjausryhmässä 23. toukokuuta. Haastatteluryhmä on jo valittu, ja sitä vetää ohjausryhmän puheenjohtaja, Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eeva Arvela (sd.).

UUTISET SIVU 6

ES-ARKISTO

Kuvatekstit

Ilpo Hakula

Pentti Itkonen

Marja-Liisa Vesterinen

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen