Lähikirjastoille tukea Lappeenrannassa

PETTERI VÄRTÖLAPPEENRANTA. Lähikirjastot ovat tärkeää palvelua Lappeenrannas

PETTERI VÄRTÖ

LAPPEENRANTA. Lähikirjastot ovat tärkeää palvelua Lappeenrannassa. Lähikirjastojen tärkeintä kehittämistä on niiden toiminnan ylläpito. Tätä mieltä ovat Etelä-Saimaan kulttuuritoimituksen kirjastokyselyyn vastanneet kaupunginvaltuuston jäsenet. Valtuutetut itse asioivat pääasiassa Lappeenrannan maakuntakirjastossa.

Irmeli Henttosen (kesk.) mukaan lähikirjasto on merkittävä lasten ja ikääntyneiden palvelija, Ari Torniainen (kesk.) pitää niitä ylipäänsä tärkeänä lähipalveluna. Anneli Kiljunen (sd.) näkee lähikirjastot nettipointteina, Katri Pulli (kesk.) pohtisi, mikä olisi lähikirjastojen oma valikoima vai olisivatko ne pääkirjaston varassa.

KIRJASTOJEN valikoimaa kaupunginvaltuutetut pitävät kohtuullisena Lappeenrannassa. Kirjastoille on valtuutettujen mukaan taattava monipuolinen lainattavien kirjojen ja musiikin valikoima myös jatkossa. Lainausvalikoiman kehittämisessä valtuutetut kuuntelisivat herkällä korvalla sekä aikaa että palvelun käyttäjien toiveita.

Miten sitten kehittää? Ari Torniainen lisäisi kirjastojen määrärahaa, Ilpo Hakula (kok.) tekisi priorisointeja palvelujen laajuudessa ja sisällössä, koska määräraha on rajallinen. Juha Härkönen (myö) panostaisi myös lukusali- ja kahvilatoimintaan, Eeva Arvela (sd.) kokeilisi aukioloa sunnuntaisin ja lisäisi tapahtumia eri ikäryhmille.

Faktalaatikko:

KIRJASTOKYSELY

51 valtuutetulta kysyttiin kirjastossa asioimisesta, lähikirjastojen kehittämisestä ja lainattavasta aineistosta

10 valtuutettua vastasi sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin

vastausaktiivisuus ryhmittäin oli myö-liike (3/6), kristillisdemokraatit (1/2), keskusta (3/10), sdp (2/18), kokoomus (1/12), vasemmistoliitto (0/1), vihreät (0/2)

Kirjoittaja:
Petteri Värtö