Technopoliksen jatkosta päätös tänä vuonna

HEIKKI SOPANENLAPPEENRANTA. Technopoliksen toimistotalo Lappeenrannan kirjas

HEIKKI SOPANEN

LAPPEENRANTA. Technopoliksen toimistotalo Lappeenrannan kirjastoaukiolla on muuttovalmis. Ensimmäiset taloon tulevista yrityksistä ovat jo aloittaneet muuton uusiin toimitiloihinsa.

Viisikerroksiseen, 3 000 kerrosneliön rakennukseen, jonka Technopolis on nimennyt Vapaudenaukioksi, tulee kolmisenkymmentä yritystä.

Talon ulkopuoliset työt jatkuvat kesäkuun puoliväliin saakka.

Technopoliksella on kirjastoaukion asemakaavassa varaus myös toiselle toimistotalolle, jota yhtiö jo markkinoi. Yhtiön Lappeenrannan aluejohtaja Markku Hokkanen kertoo, että rakentamispäätöstä ei tehdä ennen kuin puolet tiloista on varattu.

– Ankkuriyritysten kanssa neuvotellaan koko ajan. Tavoitteena on, että päätös tehtäisiin hyvissä ajoin tämän vuoden puolella. Yrityksethän tässä ovat avainasemassa.

Toimistotalon alle valmistuu samanaikaisesti pysäköintitalo. Pysäköintitalon rakennuttamisesta on vastannut Lappeenrannan kaupungin omistama yhtiö, Williparkki Oy.

Pysäköintitaloon tulee 105 parkkipaikkaa, ja sinne ajetaan Valtakadulta, kirjaston vierestä. Yhteys säilyy koko ajan Valtakadun remontin ajan. Kun remontti tulee lähelle liikenneympyrää, pysäköintitaloon järjestetään tilapäinen ajoyhteys.

Maakuntakirjaston parkkipaikalle ja Vapaudenaukion uudelle parkkipaikalle ajetaan Pormestarinkadun ja Villimiehenkadun kautta.

Pysäköintitalo laajenee Vapaudenaukion muun rakentamisen tahdissa. Maksimissaan maan alla voi olla 300-350 pysäköintipaikkaa.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen