Kimpisen yläkoulu uhataan siirtää Armilaan

Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimi ehdottaa Kimpisen yläkoulun lakkauttamista, jolloin lukio saa pitää paikkansa Kimpisessä. Kimpisen lukion rehtorin Hannu Valtosen mielestä lukion paikka on keskustassa.

ANNA ONALI

LAPPEENRANTA. Kimpisen yläkoulu on lakkautusuhan alla. Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimen ehdotuksen mukaan Kimpisen yläkoulu lakkautettaisiin, ja sen oppilaat siirrettäisiin Armilan ja Kesämäenrinteen yläkouluihin.

Kimpisen lukio saisi pitää paikkansa kaupungin ytimessä.

Kimpisen lukion rehtori Hannu Valtonen seisoo ehdotuksen takana. Lukiolle Kimpisen keskeinen sijainti on tärkeä, sillä sieltä on lyhyt matka Lyseoon. Lyhyt etäisyys on etu, sillä lukiot ovat suunnitelleet yhteistä kurssivalikoimaa eli yhteisiä oppitunteja.

– Yhdessä kaksi keskustan lukiota pystyisivät tarjoamaan lukiolaisille laajemman valikoiman, kuin jos lukiot toimisivat itsenäisinä yksikköinä, Valtonen selventää.

Valtosen mielestä opiskelijoiden mahdollisuus hyötyä yhteisestä kurssivalikoimasta kaventuisi, jos kasvatus- ja opetustoimen alkuperäinen ehdotus Kimpisen lukion siirtämisestä Armilaan olisi toteutunut.

– Armilastakin ehtii Lyseoon kovasti kävellen 15 minuutissa. Mutta opiskelijat eivät välttämättä viitsi taivaltaa matkaa hiki hatussa, Valtonen pohtii.

Valtosen mukaan keskeisellä sijainnilla on väliä, kun lukioon hakeudutaan. Kimpinen on ollut suosittu viime vuosina.

Kimpisen lukion säilyttämistä nykyisellä paikallaan puoltaa myös kivenheiton matka maakuntakirjastoon.

– Kirjastoa voi käyttää hyppytunneilla, Valtonen toteaa.

Ehdotuksen mukaan Kimpisen yläkoulun oppilaat siirrettäisiin Kesämäenrinteeseen ja Armilaan. Armilan yläkoulun rehtori Olavi Piipponen on ehdotuksen kannalla. Hänen mukaansa Kimpisen oppilaat tulevat mahtumaan Armilaan ongelmitta.

Kaukaan ja Peltolan oppilaat on suunniteltu siirrettäväksi Armilaan, jos Kimpisen yläkoulu lakkautetaan.

– Tämä on pelkkä tunnekysymys seiniä kohtaan. Koulu ei lopu, vaikka paikka vaihtuu, Piipponen toteaa.

Kesämäenrinteen yläkoulun rehtori Petri Huovila kommentoi ehdotusta varovaisemmin.

– Tämä ei ole huono ehdotus. En kuitenkaan ole mielipiteessäni järjettömän ehdoton, Huovila muotoilee.

Hän kertoo tarkistaneensa laskelmat oppilasmäärien kehityksestä. Ehdotuksessa Lönnrotin koulun oppilaat on suunniteltu ohjattavaksi Kesämäenrinteeseen.

Marleena Liikkanen

Kuvateksti

Kasvatus- ja opetustoimen alkuperäisessä ehdotuksessa Kimpisen lukio olisi siirretty kuvassa näkyvään Armilan yläkouluun. Kimpisen lukion rehtori pitää Armilan sijaintia liian syrjäisenä lukiolle. Keskustasijainti lisää lukion vetovoimaa opiskelijoiden silmissä.

Kirjoittaja:
Anna Onali