Categories
Artikkelit

Namika tekee kuolemaa

VESA SALMINENLAPPEENRANTA. Lappeenrannan NMKY:lla on viikko aikaa saada yhte

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan NMKY:lla on viikko aikaa saada yhteistyökumppanit ja kannattajat sitoutumaan seuran pelastamiseen. Sen jälkeen Namikaa ei enää ole.

Namikalla oli pankki-, osto-, palkka- ja verovelkaa huhtikuun lopussa 440 000 euroa. Edustusjoukkueen taustaryhmän työn jälkeen velkoja on mitätöity, tehty vastakauppaa tulevilla kausilla ja saatu maksuaikaa. Maksuohjelma on rakennettu kolmivuotiseksi.

Suurimmat jäljellä olevat erät ovat osto- ja verovelkoja. Maksuaikataulu verottajan kanssa tehdään myöhemmin. Viimeisiä tietoja tutkitusta vuoden 2006 jälkeisestä ajasta saatiin vielä eilen.

– Jos Namika pelaa pääsarjassa, liikevaihto on 470 000 ja tulos 50 000, silloin 3-4 vuodessa saadaan vastuut pois, seuran edustusjoukkueen tukiryhmä laskee.

Tukiryhmä kokoontui torstaina ja astui julkisuuteen lopullisen aikataulun kanssa. Pitkään jatkuneen selvitystyön jälkeen mennyt taakka on tiedossa, mutta aika kilpailukykyisen joukkueen joukkueen rakentamiseen korisliigaan on valumassa ohi.

Namikan tukiryhmässä ovat mukana seuran johtokunnasta varapuheenjohtaja Kari Melto ja junioripuolen vastaava Jarmo Pirhonen sekä yrityselämästä tunnetut Pekka Hakkarainen, Turo Puittinen, Timo Huttunen, pelaajaneuvotteluita käynyt Rati Meriläinen ja seuran ex-puheenjohtaja, Lappeenrannan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ilpo Hakula.

– Jos yhteistyökumppaneille ja koripalloyleisölle tehty vetoomus ei johda seuran taloudellisen tilanteen riittävään varmistumiseen viikon kuluessa, seuran toiminta pääsarjatasolla on mahdotonta, ryhmä linjaa.

Namikalla on ehdolliset pelaajasopimukset valmiina Pasi Riihelän, Juha Stenin, Viljami Vanjoen ja Tuukka Kulhan kanssa ensi kaudesta. Myös tuleva valmentaja on tiedossa, mutta nimeä ei kerrota ennen kuin Namikan tulevaisuus on varmistunut.

Korisliigatasolla kokenut valmentaja tulee Etelä-Karjalan ja Kaakkois-Suomen ulkopuolelta.

URHEILU SIVU 18

Kirjoittaja:
Vesa Salminen