Sairaanhoitopiirin hallituksessa ihmetellään salailua

Moni hallituksen jäsen moittii terveyspiirin toimitusjohtajan valintakuvioita.

URPO LAANINEN

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenet arvostelivat tiistai-iltana sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajan valintakuvioita. Itse päätösesitys vedettiin pois kokouslistalta valintaprosessin keskeneräisyyden takia, ja reipas keskustelu käytiin epävirallisesti kokouksen jälkeen.

Valtaosa jäsenistä moitti toimitusjohtajan haastatteluryhmää salailusta, kun sairaanhoitopiirin hallitukselle ei kerrota asioita, ei edes kaikkien hakijoiden nimiä saati haastateltuja.

Sairaanhoitopiirin hallitus kuitenkin tekee juridisesti esityksen valtuustolle toimitusjohtajasta.

– Ei ole tihkunut tietoja hallitukselle. Kovasti on salaista, sanoi sairaanhoitopiirin hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Tanninen (sd.) Imatralta.

Hän vaati, että hallitus on pidettävä ajan tasalla.

Tanninen johtaa juhannuksen alla hallituksen kokousta, joka tekee toimitusjohtajasta esityksen valtuustolle. Puheenjohtaja Ilpo Hakula (kok.) on jäävi, koska hän on itse hakenut virkaa.

– Olen ollut valitsemassa viittä kaupunginjohtajaa ja tiedän, miten valintaprosessin voisi hoitaa tyylikkäästi, Tanninen totesi.

Sairaanhoitopiirin hallituksen imatralainen varajäsen Sinikka Poskiparta (sd.) esitti kokouksen jälkeen, että hallituksella on oltava käytössään kaikki tarvitsemansa tiedot hakijoista ja haastatteluista.

– Ei ainakaan kukaan hanttiin pistänyt. Hallituksen yli on menty oikein piikkikengillä, Poskiparta paheksui.

Ihan kaikki hallituksen jäsenet eivät yhtyneet kritiikkiin.

Sairaanhoitopiirin hallituksen pöydässä on paljon jäävejä, sillä Ilpo Hakulan lisäksi toimitusjohtajaksi hakivat hallituksen jäsenet Marja-Liisa Vesterinen (sd.) ja Tuula Partanen (kesk.) sekä johtaja Jouko Partanen ja johtajaylilääkäri Markku Härmä.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen