Imatralla golfharrastus kärsii ukkoutumisesta

Golfimatran taloutta rasittavat huoltohalli-investointi ja nousevat kustannukset.

OUTI SALOVAARA

IMATRA. Imatran 18-reikäistä golfkenttää Immalanjärven rannalla pyörittää Golfimatra Oy. Viimeksi kaupparekisteriin toimitetun tilinpäätöksen mukaan sen liikevaihto oli 418 000 euroa ja voittoa tuli 1 500 euroa. Tappioita kuluneelta ja edellisiltä vuosilta oli kertynyt 635 000 euroa.

– Tilanne on suoraan sanottuna mennyt huonompaan suuntaan, sanoo toimitusjohtaja Turkka Ollilainen.

Yhtiön taloutta rasittaa 2006 valmistunut huoltohalli-investointi, jota maksetaan takaisin. Lisäksi muut kustannukset nousevat koko ajan.

– Palkat, sähköt ja bensa ovat kallistuneet noin 20 prosenttia vuosittain. Niitä ei voi millään siirtää kokonaan hintoihin.

Ollilaisen mukaan noin puolen miljoonan euron liikevaihdolla ja 140 00–150 000 euron poistoilla on mahdotonta tehdä positiivista tulosta.

Golfimatran tuloista puolet tulee 600 euron vuosipelimaksuista vakituisilta kävijöiltä, joita on noin 450. 15–20 prosenttia tuloista tulee yhteistyösopimuksista ja kilpailuista ja loput päiväpelaajien pelimaksuista.

Taloustilannetta auttaisi asiakaspohjan laajentaminen, mutta se ei ole helppoa.

– Imatra ei ole kasvava kunta, ja jäsenistön keski-ikä on aika korkea.

Tiedottaminen golfin ihanuudesta nuoremmille sukupolville ja heidän houkuttelemisensa Immalanjärven viheriölle on haastava tehtävä.

Ollilainen odottaa Rauhan Saimaa Gardens -kylpylää innolla.

Sinne kaavaillun golfkentän kanssa olisi mahdollista tehdä kustannuksia säästävää yhteistyötä esimerkiksi kenttien ylläpidossa.

Golfimatra Oy

Perustettu 1986.

Toimitusjohtaja Turkka Ollilainen.

Vakituisia työntekijöitä neljä.

18-reikäinen rata Immalanjärven rannalla.

Liikevaihto noin 500 000 euroa, tulos tappiollinen.

Voittoa tavoittelematon yhtiö.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara