Joutseno ostaa maata Korvenkylästä

Maakaupat edellyttävät lisämäärärahaa. Kaupunginvaltuusto äänesti lisämäärärahan myöntämisestä maanantaina.

ANNA ONALI

JOUTSENO. Joutsenon kaupunki ostaa etuosto-oikeudella noin kuuden hehtaarin maa-alueen Joutsenon Korvenkylästä. Kaupunginvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan myöntää lisämäärärahaa Korvenkylän maakauppoihin.

Ilman lisämäärärahaa maakaupat olisivat jääneet toteutumatta.

Päätös ei ollut yksimielinen, vaan sitä edelsi äänestys. Lopulta lisämäärärahan myöntämisen puolesta äänesti 24 valtuutettua. Yhdeksän valtuutetuista oli määrärahan myöntämistä vastaan, ja yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Maanostoaikeet kirvoittivat valtuustosta kriittisiä puheenvuoroja. Anni Kekin (kesk.) mielestä Korvenkylässä sijaitseva maa-alue ei sovellu tonttimaaksi. Kekki muistutti myös, että Korvenkylässä on maanviljelijöitä, ja maakaupat uhkaavat heidän elinkeinoaan.

Maakauppoja arvosteltiin myös Korvenkylän sijainnin takia. Riitta Munnukka (kesk.) totesi, että tulevan kuntaliitoksen myötä rakentamisen painopiste tulisi suunnata Lappeenrantaan eikä Imatralle päin.

Alue, jonka ostamiseen kaupunki sai lisämäärärahaa, sijaitsee aivan Imatran rajan tuntumassa.

Kaupungin kaavoitusinsinööri Heikki Puranen oli eri mieltä painopistealueesta.

– Rauhaa tulee työpaikkoja noin kolme sataa. Ei pidä päästää tapahtumaan sitä, että työntekijät menevät Imatralle asumaan, Puranen perusteli.

Valtuusto käsitteli lyhyesti myös entisen matkailukeskuksen Annukan tulevaa käyttöä. Joutsenon eläkeläiset ry on tehnyt aloitteen, että Annukka kunnostettaisiin vammais- ja eläkeläisjärjestöjen kokoontumistiloiksi.

Riitta Munnukka totesi, että tila voitaisiin myöntää myös Etelä-Karjalan kädentaitajille.

Annukan kohtalo jäi valtuuston pöydälle.

Kirjoittaja:
Anna Onali