Categories
Artikkelit

Uusi harjoitusjäähalli suunnitteilla Kisapuistoon

Asemakaavan muutos tulee nähtäville maanantaina

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Kisapuistoon Lappeenrantaan hahmotellaan uutta harjoitusjäähallia. Jääkiekkoseura SaiPa ry:n aloittaman hankkeen veturiksi on perustettu jäähalliyhtiö, jonka toiveena on käynnistää kaksirataisen harjoitushallin rakennustyöt lähivuosien aikana.

Halliyhtiön aloitteesta tehty asemakaavan muutos tulee nähtäville maanantaina. Rakennus nousisi lähelle tekojääradan länsipäätyä.

– Olemme hakeneet opetusministeriön investointitukea vuosille 2009–2010. Avustuksen saamisen kannalta olisi tärkeää, että asemakaavan muutos menisi läpi, Pekka Toivola Lappeenrannan Harrastus- ja nuorisohalli Oy:stä kertoo.

– Ideaalitilanteessa rakentaminen käynnistyisi jo ensi keväänä, mutta todennäköisesti prosessi ei ole niin nopea.

Uusi halli vastaisi Lappeenrannan jääurheiluväen jo vuosikausia jatkuneeseen harjoitusvuoropulaan. Yhtiön laskelmien mukaan kahden kaukalon rakennelma toisi kaupunkiin 6 000 uutta jääharjoitustuntia vuotta kohden.

– Rakentamiseen löytyy varmasti rahaa, jos yhtiölle löytyy kannattava liiketaloudellinen malli. Tässä kaupungin rooli on merkittävä.

Toivolan mukaan kaupunki on viestittänyt, ettei se aio rakentaa uutta jäähallia, mutta tukee yksityisen hallin rakentamista.

– Olennainen kysymys on paljonko jääaikaa kaupunki on valmis ostamaan.

Kisapuiston asemakaavamuutos mahdollistaisi myös tekojääradan kattamisen. Jääpalloseura Veiterän puheenjohtaja Petri Krohns on tiedosta iloisen yllättynyt.

– Konkreettisia suunnitelmia kattamisesta ei ole, mutta kattamisen mahdollistaminen on itsessään hyvä asia. Tekojääradan kattaminen on huomattavasti jäähallin rakentamista huokeampi investointi, Krohns sanoo.

Uusi kaava mahdollistaa kulkuyhteyden rakentamisen jääurheilukeskuksesta junaradan ja Reunakadun alitse kohti etelää. Kevyen liikenteen yhteyksiä aiotaan parantaa myös uudella radan alituksella Lietokadun kohdalta ja muuttamalla yhteys Mäntymäenkadulle pelkästään kevyen liikenteen käyttöön. Kisapuiston pysäköintialueita selkiytettäisiin rakentamisen yhteydessä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen