Vieraas maailmas kertoo evakkojen ja hämäläisten törmäyksestä

Teatteri Tiimin näytelmä Vieraas maailmas vie takaisin evakkoaikaan, mutta muistuttaa myös nykyajan muukalaisuudesta.

MIRVA TUUSA

LAPPEENRANTA. Teatteri Tiimin tämän kesän näytelmä Vieraas maailmas kertoo tarinan evakoista, jotka asettuvat asumaan hämäläistaloon. Kun iso karjalaisperhe yhtäkkiä tupsahtaa hämäläistupaan, ei konflikteilta vältytä.

– Talon emäntä ei ole kamalan mielissään, kun evakot tulevat ja sotkevat paikat, kertoo emäntää näyttelevä ja tuottajana häärivä Marja Pylkkö.

Kun kuvioon vielä sotketaan sota ja rakkaus, ovat kunnon draaman ainekset koossa.

Heikki Luoman Vieraas maailmas valikoitui Teatteri Tiimin kesän näytelmäksi, koska sen aihepiiri tuntui kiinnostavalta. Heikki Luoman kirjoittaman näytelmän tarina oli koskettava ja hyvin kirjoitettu. Vaikka yksi hankaluus siinä kyllä on.

– Hämäläisperhe puhuu hämeen murretta. Se tuntuu välillä aika vaikealta, kun karjalan murre tuppaa väkisin tunkemaan läpi, nauraa Pylkkö.

Linnoituksen kesäteatterin lavalla Lappeenrannassa nähdään parikymmentä teatterilaista. Joukossa on sekä ensikertalaisia että kokeneita harrastajia.

Näytelmä saa ensi-iltansa Linnoituksen kesäteatterissa sunnuntaina. Vielä ennen sitä Teatteri Tiimi harjoittelee, kasaa lavasteita ja korjaa vaatetuksia, poliisillekin pitäisi laittaa takki. Koska teatterissa ei vielä ole katosta, on oltu yhteydessä myös säiden haltijaan.

– Tilaus hyvistä ilmoista on tehty, myhäilevät teatterilaiset.

Tänä kesänä tosin katsojia riittää, se tiedetään jo. Lippuja on myyty ennakkoon jo 300, mikä on enemmän kuin viime vuonna.

– Katsojia on tulossa Ruotsista ja Länsi-Suomesta asti, ja ryhmiä ainakin Kouvolasta ja Joensuun suunnasta, iloitsee näytelmän ohjaaja Maria Fomin.

l l l

Vieraas maailmas -näytelmän ensi-ilta Linnoituksen kesäteatterissa sunnuntaina 29. kesäkuuta kello 18.

Kirjoittaja:
Mirva Tuusa