Lappeenrantaan avataan katumuodin erikoisliike

Liikkeessä voi kokeilla miniramppia tai pelata konsolipelejä.

SAARA KOHO

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan keskustaan avataan elokuun alussa uusi katumuodin erikoisliike Alley 53. Katumuodin lisäksi rulla- ja lumilautailuun keskittyvä liike panostaa suosittuihin skeittimerkkeihin sekä nouseviin suomalaisiin nimiin.

Tarjolla on yli 20 tuotemerkkiä, joista tunnetuimmat ovat DC, Forum, CTRL, Volcom, Roxy ja Vans.

Yrittäjät Leila Anttila ja Matti Rissanen haluavat tarjota laadukasta katumuotia merkkitietoisille 13–25-vuotiaille nuorille aikuisille.

Liikeidea syntyi Anttilan mukaan siitä havainnosta, että Lappeenrannassa ei tällä hetkellä ole katumuotiin keskittynyttä nuorisovaateliikettä.

– Tällaisia liikkeitä on paljon Helsingissä ja maailmalla. Haluamme tarjota ketjukaupoille vastinetta, uniikkia ja persoonallista pukeutumista.

Tuotteita tilataan Anttilan mukaan pieniä eriä, jotta asiakkaat voivat olla melko varmoja siitä, ettei kadulla tule toista vastaavaa vaatekappaletta ihan heti vastaan.

Alley 53:ssa on liiketilaa 177,5 neliömetriä, joten se on yksi alansa suurimmista liikkeistä Suomessa. Koulukatu 19:ssa sijaitsevat kivijalkaliikkeen lisäksi yritys avaa elokuussa myös oman nettikauppansa osoitteessa www.alley53.com.

Alley 53 haluaa tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisen ostoselämyksen. Siksi liikkeestä löytyy miniramppi ja sohva-alue, jossa voi pelata Playstation 3 -pelejä ja lukea lehtiä.

– Liikkeeseen voi tulla oleskelemaan. Lastensa kanssa ostoksille tuleville vanhemmille tarjotaan kahvit, Anttila kuvaa.

Yrittäjät Anttila ja Rissanen tuntevat toisensa jo vuosien takaa. Molemmat ovat tehneet yrityksen myötä paluumuuton Lappeenrantaan Helsingissä ja maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen.

– Teemme liikkeessä kaiken kahdestaan. Remontissa olemme käyttäneet paljon kierrätysmateriaaleja, joita sitten tuunataan uudenlaisiksi. Lappeenrannan kierrätyskeskus on tullut tutuksi, Anttila nauraa.

Liikkeen avajaisbileet pidetään 23. elokuuta yökerho Wiltsussa, jossa esiintyy muun muassa lappeenrantalainen Anal Thunder.

– Suunnittelemme yhteistyötä Wiltsun kanssa, ehkä järjestämme tulevaisuudessa keikkoja siellä.

Anttilan mukaan Alley 53:n liikeidea on otettu hyvin vastaan.

– Monet ovat sanoneet, että on ihme, ettei kukaan ole aiemmin perustanut Lappeenrantaan tällaista liikettä.

Kirjoittaja:
Saara Koho