Categories
Artikkelit

Ylämaalla pyöritetään lauantaina pyöröpaaleja

Ylämaan Kisat seuraavat muun muassa suopotkupallon, umpihankihiihdon ja äijänkärräyksen viitoittamaa tietä.

HANNA KUUSISTO

YLÄMAA. Historian ensimmäiset Ylämaan Kisat käydään lauantaina 2. elokuuta. Kisoissa neljän hengen joukkueet mittelevät paremmuudesta tukin ja kiven heitossa, renkaan vedossa ja renkaan lyönnissä sekä pyöröpaalin pyörityksessä. Kisat avaa entinen kansanedustaja Seppo Lahtela.

Tapahtuman on ideoinut Pekka Mertala yhteistyössä Ylämaan Yrittäjien puheenjohtajan Ilkka Saarenmaan kanssa. Kisan taustalla on Skotlannin Highland Games -tapahtumista tuttuja lajeja Suomen oloihin sovellettuina.

Lisäksi lajit on mietitty sopimaan Ylämaan kuntaan. Ylämaa on tunnettu kivipitäjä, mistä löytyy myös metsää ja maanviljelystä.

Kisoihin osallistutaan neljähenkisillä joukkueilla. Tänä vuonna ei kisoissa ole vielä erillistä naisten sarjaa, mutta joukkueessa voi olla nainen. Kauimmaiset osanottajat tulevat kisoihin Turusta saakka ja paikallisväriä tuo muun muassa Ylämaan kunnanedustajista koottu joukkue.

Varsinaisten lajien lisäksi yleisöäänestyksellä valitaan parhaiten pukeutunut joukkue. Kisa-alueella järjestetään samaan aikaan myös markkinat.

Kisojen järjestelyistä vastaa Lions Club Ylämaa ja markkinoista Ylämaan Yrittäjät ry.

YLÄMAAN KISAT

Lajeihin osallistutaan koko joukkueella.

Loppupisteisiin lasketaan tukin ja kivenheitossa joukkueen kolmen parhaan suorituksen tulokset, muissa lajeissa joukkueen suorituksen yhteisaika ratkaisee.

Jos joukkueessa on mukana naiskilpailija, lasketaan hänelle eduksi hyvityspisteitä.

Lajikohtaiset pisteet jaetaan joukkueen sijoituksen mukaan seuraavasti: Voittajajoukkue saa 20 pistettä, toiseksi tullut 19 pistettä, kolmanneksi tullut 18 pistettä, aina yhteen pisteeseen saakka.

Koko kisojen voittaja ratkaistaan lajien yhteenlasketuilla kokonaispisteillä.

www.ylamaankisat.com

Kirjoittaja:
Hanna Kuusisto