Categories
Artikkelit

IPV etsii Linnalaan lukkaria ja nopeajalkaista kopparia

Petri Pulliainen jatkaa IPV:n pelinjohtajana. Päättyneen kauden runkoryhmästä valtaosa jatkaa, mutta joukkueeseen haetaan paria–kolmea täsmähankintaa.

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Ykköspesiksessä kolmanneksi sijoittuneen IPV:n kausi päättyi jo elokuun alussa, mutta pelinjohtaja Petri Pulliainen ei ole vielä päässyt pitämään lomaa pesäpallosta.

– Uutta joukkuetta kootaan täyttä päätä. Viimevuotisen ryhmän kanssa on käyty keskusteluja tulevasta ja aika hyvin näyttä nippu pysyvän kasassa, Pulliainen kuvailee.

Petri Pulliaisen ja joukkueenjohtaja Marko Räsäsen tekemä kartoitus viime kauden pelaajien jatkosuunnitelmista ei ole vielä aivan valmis.

– Kokeneemmista pelaajista Janne Luostarinen on ripustamassa räpylän naulaan, mutta Sampo Suhosen ja Ilkka Hirvosen kanssa käydään vielä keskusteluja jatkosta.

– Suurin osa runkoryhmästä on jatkamassa. Lukkari Iiro Haimilla on nyt kaksi vaihtoehtoa. IPV:n lisäksi hän on neuvotellut pelipaikasta superin seurassa.

Viime kaudeksi Kouvolan suunnalta IPV:n riveihin tulleet Saku Suurnäkki ja Tuomas Mattila ovat Pulliaisen mukaan vahvasti kallistumassa jatkosopimukseen IPV:n kanssa.

Kolmoskoppari Saku Suurnäkki kunnostautui ykköspesiksessä erinomaisena vaihtolyöjänä ja etenijänä. Nopeajalkainen Tuomas Mattila puolestaan toi tehoja etukentän pallonhakuihin.

– Parikolme täsmähankintaa meillä on tarkoitus tehdä joukkueeseen. Luostarisen Jannen paikalle haetaan nopeaa kopparia ja lukkarihan tässä on tietysti myös etsinnässä.

– Täsmähankintojen pitäisi olla meille selkeitä vahvistuksia ja mieluummin nuoria pelaajia, joilla olisi jatkossa käyttö myös superpesiksessä.

– Ei tässä kannata superiin noususta huudella, kun joukkuekaan ei ole vielä koossa. Seura on kuitenkin saanut talouttaan kohennettua ja meillä pitäisi olla lähivuosina kaikki mahdollisuudet nousta superpesikseen, Petri Pulliainen sanoo.

Pesäpallokausi on jo useimmilta joukkueilta päättynyt ja pelaajamarkkinoilla on ollut jo liikettä. IPV kalastelee samoja pelaajia kuin superin seuratkin.

– Nuoria lahjakkaita lukkareita ei ole liikaa tarjolla, mutta kyllä meillä meillä kaikki mahdollisuudet on saada hyviä pelaajia. Kuulumme ykkösen kärkijoukkueiseen ja se on hyvä paikka nuorille pelaajille, jos superista ei paikka aukea, Pulliainen muistuttaa.

Kun IPV pari vuotta sitten luopui superin paikasta Kouvolan hyväksi, oli joukkueilla yhteistyösopimus, jonka avulla IPV sai hyviä vahvistuksia riveihinsä.

– Ei meillä enää mitään sopimusta ole. Kouvolan suunnalta tulee vahvistuksia siitä syystä, että näillä kulmilla ei paljon muita joukkueita ole.

– Pohjanmaalta on tänne vaikea saada ketään. Siellä on monta joukkuetta tarjolla, eikä pelaajaan tarvitse välttämättä muuttaa tai vaihtaa työpaikkaa, vaikka joukkue vaihtuu, selvittää Pulliainen, joka on jatkamassa Petri Tuuvan ja Sakari Puseniuksen kanssa IPV:n valmennuskolmikossa.

IPV:n kapteenina päättyneellä kaudella vaikuttanut Sampo Suhonen ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä omalta osaltaan.

– Minullahan on optio ensi kaudeksi, mutta katsotaan nyt minkälainen joukkue saadaan kokoon. Superpesiksessä tekisi kyllä vielä mieli pelata. Sitä varten tässä on jaksettu treenata viime vuodet.

– Viime kausi oli meiltä aika hyvä, mutta vähän huono maku siitä jäi kun kausi päättyi niin aikaisin elokuussa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen