Mellonmäen hyppyri uusitaan

JARMO HÄMÄLÄINENIMATRA. Mellonmäen huipulla seisova 12 metriä korkea puinen

JARMO HÄMÄLÄINEN

IMATRA. Mellonmäen huipulla seisova 12 metriä korkea puinen hyppytorni puretaan. Imatran kaupungin rakennusvalvonnan mukaan osittain lahoamaan päässyt torni alkaa olla hengenvaarallinen.

– On sitä huonokuntoisemmistakin torneista vauhtia otettu, mutta viranomaiset ovat varmasti enemmän huolestuneita siitä, että maisemia tornista ihailevat kulkijat saattavat loukata itsensä, sanoo Mellonmäen hyppyriä ylläpitävän Joutsenon Kullervon mäkijaoston puheenjohtaja Veijo Strandén.

Viime talveksi Strandén ja Pekka Korhonen tekivät pääurakan talkoissa, joilla Mellonmäkeen saatiin K32-mäki nuorille hyppääjille. Strandén on valmistelemassa myös esitystä K56-mäen hyppytornin purkamisesta ja uusimisesta.

– Emme ole vielä saaneet rakennusliikkeeltä kustannusarvioita ja suunnitelmaa, mutta tarkoitus on, että purkuhommiin päästäisiin nopeasti ja uusi torni olisi jo valmis ensi talven hyppykautta varten, Strandén kertoo.

Mellonmäen nykyinen hyppytorni on rakennettu vuonna 1996.

– Joka kesä sitä on viime vuosina vähän paikkailtu. Torni on tehty käsittelemättömästä puusta, ja se on päässyt rapistumaan.

– Nyt siitä pitäisi purkaa torni ja sen mukana 20 metriä vauhtirinnettä. Maan päälle jää vielä 40 metriä kunnossa olevaa vauhtirinnettä, Strandén selvittää.

Imatran liikuntatoimenjohtaja Teijo Kytösalmen mukaan hyppytornin purkamisen ja uusimisen kustannukset jaetaan Imatran, Joutsenon ja Lappeenrannan kesken.

Mäkihypyn kolmikantayhteistyöstä ja Mellonmäen hyppyrin kehittämisestä sovittiin Huhtiniemen ison hyppyrimäen purkamisen jälkeen.

Veijo Strandénin tietojen mukaan uuteen hyppytorniin on tarkoitus tehdä myös jonkinlainen kiipeilyseinä.

– Joutsenon Kullervon mäkijaosto varmaankin esittää oman talkoourakkatarjouksen, Strandén ennakoi.

KUVATEKSTI

JARMO HÄMÄLÄINEN

Mellonmäen 12 vuotta vanha hyppytorni on pääsyt lahoamaan vaaralliseen kuntoon, ja se puretaan syksyn aikana.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen