Categories
Artikkelit

Rajaritarit otti Spagettimaljan jälleen vuodeksi haltuunsa

Thomas Kudyban loukkaantuminen ei tahtia haitannut. Mika Oksman palkittiin divisioonan parhaana pelaajana. Rajaritarit – Bears 52 – 35

JARMO TURUNEN

LAPPEENRANTA. Viini kuohui Kimpisen nurmella amerikkalaisen jalkapallon I divisioonan voittajan selvittyä. Spagettimaljan nimellä kulkeva loppuottelu päättyi Rajaritarien voitontanssiin.

Porilainen Bears jäi Lappeenrannassa kotijoukkueen jalkoihin 52-35 (31-28).

– Äärettömän jännittävä ottelu. Näytettiin, että pystytään kääntämään peli tappioasemasta. On tämä uskomattoman kova joukkue. Thomaskin (Kudyba) pelasi kylkiluu murtuneena, Rajaritarien monitoimimies Tero Haiko mietti paita kuohuviinistä märkänä.

OTTELUSTA näytti tulevan isäntien suvereeni näytös, kun joukkue karkasi ensimmäisellä neljänneksellä jo 21-7-johtoon monipuolisella pelillä. Karhut murahtivat kuitenkin toisella neljänneksellä ja siirtyivät 35 sekuntia ennen puoliaikaa vuorostaan johtoasemaan lukemin 24-28.

Porilaisten nousua edelsi pelinrakentaja Kudyban loukkaantuminen reilu minuutti ennen taukoa. Amerikkalainen haparoi pallon kanssa ja joutui säkitetyksi kolmen porilaisen toimesta. Tilanteessa miehen vasemmasta kyljestä napsahti luu poikki.

Kudyba palasi kuitenkin kentälle jo seuraavaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Tuomas Rasilainen juoksi isännät takaisin johtoon toisen jakson päätteeksi. Rasilainen ja Mikko Koskinen heitettiin jo kertaalleen läpi viimeisellä minuutilla, mutta molemmat pudottivat pallon, joten maali syntyi vasta neljännellä yrityksellä.

PUOLIAJAN JÄLKEEN Rajaritarien peli yksipuolistui, kun Kudyba ei enää kyennyt heittämään palloa. Hyökkäyksen linja teki kuitenkin tilaa ja Mika Oksman pääsi juoksemaan palloa jaardi jaardilta maalia kohti. Oksmanin saldoksi kirjattiin neljä maalia, ja ottelun jälkeen keskushyökkääjä palkittiin sarjan parhaana pelaajana.

– Helppo peli tämä oli. Pori teki onneksi tämän meille tarpeeksi vaikeaksi, että kentällä oli hauskaa, ensi kaudeksi ulkomaille tähyävä Oksman kuvaili.

Tulevaisuus näyttää, saavatko pelaajat Spagettimaljassa pastan aikaiseksi. Tulevaisuudessa selviää myös Rajaritareiden ensi kauden sarjataso.

– En tiedä. Nyt juhlitaan ensin ja viikon päästä kerrotaan, mitä tehdään, väsynyt mutta onnellinen Haiko kertoi ja suunnisti saunaan lämmittelemään.

KUVATEKSTI

SEPPO RAUTIOVAARA

Spagettimalja pääsi vuorollaan Esa Suhosen turvallisiin käsiin. Porin karhuista ei lopulta ollut Rajaritareiden haastajaksi.

Rajaritareiden monitoimimiehen Tero Haikon työläs kausi sai palkinnon, kun pokaali lyötiin käteen.

Kirjoittaja:
Jarmo Turunen