Sankarihautausmaalle tulisi päästä jalkaisin

Tekninen lautakunta sorvasi kaupungin lausunnon. Pyöräily ja mopoilu pitää estää.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Sankarihautausmaalla pitäisi säilyttää edelleen jalankulkumahdollisuus. Sen sijaan pyörällä ja mopolla ajaminen on syytä estää. Tekninen lautakunta sorvasi eilisiltana kaupungin lausunnon sankarihautausmaan pienten porttien sulkemisesityksestä.

– Seurakuntayhtymä päättää hautausmaan omistajana viime kädessä porttien sulkemisesta. Tämä on vain lausunto, tekninen johtaja Ensio Koikkalainen totesi.

Kirkkoneuvosto on ollut huolissaan hautausmaan rauhan ja arvokkuuden säilymisestä, kun läpikulkuliikenne on jatkuvasti kasvanut erityisesti kaupungintalon edustatorin ja Kauppakadun pienten porttien kautta.

Tekninen lautakunta totesi, että hautausmaa ei saa eikä voi olla vilkkaan liikenteen läpikulkukäytävä, vaikka toisaalta ei ole syytä estää jalankulkijoiden pääsyäkään. Yhdeksi keinoksi lautakunta esitti lausunnossaan hautausmaan itäpuolisen portin sulkemista. Kauppatorin suunnalta pääsisi edelleen helposti hautausmaalle.

Jalankulkuliikennettä voisi ohjata hautausmaan sisällä myös rakenteellisin keinoin siten, että jalankulkijat saisivat luonnolliset reitit ja kulkeminen hautojen ylitse estyisi.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen