Sinikka Hurskainen jättää kuntavaalit väliin

Näkyvien ehdokkaiden poisjäänti aiheuttaa pulmia demareiden vaalityölle Imatralla.

MATTI SAARELA

IMATRA. Imatran kuntavaalien kestosuosikki Sinikka Hurskainen (sd.) jättää valtuuston. Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajana pitkään toiminut Hurskainen kertoi, ettei hän asetu enää syksyn kuntavaaleissa ehdokkaaksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Imatralla ilmestyvä Uutisvuoksi.

– Pitää paikkansa, Hurskainen vahvistaa tiedon.

KANSANEDUSTAJA Hurskainen on istunut Imatran kaupunginvaltuustossa vuosina 1981-1992 ja uudestaan vuodesta 2001. Hurskainen keräsi 1980-luvun kunnallisvaaleissa parhaimmillaan toista tuhatta henkilökohtaista ääntä. Hän on ollut puolueensa ääniharava myös 2000-luvun kuntavaaleissa.

Edellisissä kuntavaaleissa vuonna 2004 Hurskainen sai 399 ääntä. Hänen lisäkseen sosialidemokraattien listoilta on syksyn vaaleissa poissa myös Sinikka Mönkäre, joka sai edellisissä vaaleissa 407 ääntä ja Jukka Kärnä, joka sai 394 ääntä.

Imatran sosialidemokraattien vaalipäällikkö Kari Salmela myöntää, että näkyvien ehdokkaiden poisjäänti aiheuttaa ainakin jonkinlaisia pulmia demareiden vaalityölle.

– Saattaa se olla vähän vaikeasti paikattava aukko. Ihmisillä on kuntavaaleissa myös paljon henkilökohtaisia mieltymyksiä, eli he äänestävät ensisijassa tiettyä henkilöä. Uskon kuitenkin, että sosialidemokraattien kannatus on pysynyt aika vahvana täällä Imatralla, Salmela sanoo.

Demareilla on nyt kasassa 38 ehdokasta. Salmela kuitenkin uskoo, että lista saadaan täyteen eli tarvittavat 64 nimeä on kasassa, kun ehdokaslista jätetään.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/KAI SKYTTÄ

Kuntavaalien kestosuosikki Imatralla, kansanedustaja Sinikka Hurskainen ei asetu ehdokkaaksi syksyllä.

Kirjoittaja:
Matti Saarela