Categories
Artikkelit

Suomalaismestareiden voitto huipensi Lappeenrannan tanssiviikonlopun

Lappeenrannan urheilutalolla sunnuntaina järjestetyn vakiotanssien maailmanranking-kilpailun voittoo

Lappeenrannan urheilutalolla sunnuntaina järjestetyn vakiotanssien maailmanranking-kilpailun voittoon nousi vakiotanssien hallitseva Suomen mestaripari Sami Vainionpää/Merje Styf. Lappeenrantalaispari Markus ja Mariia Hirvonen jäi finaalin ulkopuolelle sijoille 8.-9. kotiyleisön harmiksi, mutta suomalaisvoittajien julistaminen innosti katsomon mahtiaplodeihin.

Vainionpää ja Styf tekivät eroa muihin voittamalla foxtrotin ja ollen toinen kaikissa muissa neljässä tanssissa. Pari itse ei voittoon uskonut, mikä näkyi epäuskoisina ilmeinä tanssijoiden kasvoilla kuuluttajan luetellessa loppujärjestystä kuudennesta sijasta ylöspäin. Maailmanlistalla Vainionpää/Styf on sijalla 79.

Hopealle sijoittui Venäjän Victor Presnetsov/Vera Nam. He voittivat molemmat valssit, olivat kolmansia tangossa ja neljänsiä quickstepissä.

Pronssisijalle yltäneet venäläiset Gyorgiy Markariyan ja Anastasia Kuzmina loistivat muita parempina tangossa ja quickstepissä.

Maailmanlistalla sijalla 79. olevat Vainionpää ja Styf ottivat hyvät päänahat, sillä Markariyan/Kuzmina löytyy sijalta 56. ja Presnetov/Nam vain pykälää alempaa.

Seniorien latinalaistanssien voittajiksi kruunattiin odotetusti helsinkiläiset Petri ja Ulla Järvinen. Moninkertaiset SM-ykköset voittivat loppukilpailussa kaikki viisi tanssiaan. Hopealle tanssivat tamperelaiset Jouko Karppinen/Helena Merta ja pronssille Kuopion Jarkko ja Eila Kaitokari.

Nuorten lattarikisassa ykkössijalle nousi venäläispari Roman Shatrov/Aliona Fomicheva. Juniorien vakiotanssin voitto meni Espoon Merenquen parille Joona ja Janita Häkkiselle.

KUVATEKSTI

PEKKA HÖLKKI

Kymppitanssin kansainvälisen kisan voitosta käytiin tasainen kilpailu

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen