Kultsusta ainoa tuplamestari Saimaa-turnauksen finaaleissa

Kultsun pelaajan loukkaantuminen synnytti kaupunkilegendan, jota kerrottiin varmana kauhutarinana kenttien laidoilla.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Jalkapallojuniorien Saimaa-turnaus turnauksen sarjoista puolet eli viisi päättyi sunnuntaina eteläkarjalaisen joukkueen voittoon. Turnauksen ainoaksi tuplamestariksi leivottiin Joutsenon Kultsu.

Kultsu voitti poikien finaaleissa vanhimman ja nuorimman sarjan. B17-sarjan finaalissa kaatui HJK Malmi 1–0. E11-sarjan finaalissa Kultsu puolestaan kukisti naapurijoukkue PEPO:n 3–1.

Kolmaskaan mestaruus ei ollut kaukana, sillä D13-sarjan finaalissa Joensuun Jippo kukisti Kultsun 3–2.

Kultsu juhli B17-poikien mestaruutta Lauritsalan hiekalla, missä HJK Malmi kaatui Sami Straniuksen maalilla 1–0.

– Pojillehan tästä kiitos kuuluu, mutta onhan se hienoa päättää kausi turnausvoittoon, kun niitä aallonpohjiakin on ollut, sanoi joukkueen valmentaja Timo Vento.

Saimaa-turnauksen vanhimpien poikien mestaruusjuhlia himmensi joukkueen pelaajan Jerry Kaurian pahannäköinen loukkaantuminen lauantaina Hovinpellon kentällä.

– Jerry oli vastustajan maalivahdin kanssa puhtaassa pallontavoittelutilanteessa , missä hänen polvensa vääntyi niin pahasti, että reisiluun päähän tuli murtumia, kertoo Vento.

Loukkaantunut pelaaja kiidätettiin sairaalaan ja jalkaa leikattiin useampaankin kertoo.

– Sunnuntaina finaalin jälkeen käytiin Jerryä katsomossa, ihan hyvin hän tuntui voivan, mutta aika käy tietysti pitkäksi. Loukkaantumisen jälkeen päätettiin, että tämän turnauksen loppupelit pelataan Jerrylle ja hienoa, että sitten voitettiin, Vento kertoi.

Muita eteläkarjalaisia mestareita Saimaa-turnauksessa olivat EKP, joka kukisti LAUTP:n C15-poikien finaalissa 2–0. PEPO otti turnausvoiton D12-sarjan finaalissa voittamalla rankkarikisan jälkeen jälkeen Imatran Palloseuran 3–2 (2–2).

Tyttöjen sarjojen ainoan voiton maakuntaan otti LAUTP, joka jyräsi voitosta voittoon D13-sarjassa maalierolla 18–2. Sarjassa tuli Etelä-Karjalaan kolmosvoitto, sillä FC LaPa oli toinen ja PEPO kolmas.