Safaritalo nousee Rauhan rantaan

Safariyritys suunnittelee Saimaalle ympärivuotista toimintaa. Ajatuksissa on ilmatyynyaluksen hankinta kelirikkokaudeksi.

JOUTSENO. Rauhaan valmistuvan matkailukeskuksen rakennuskanta laajenee. Toimintaan mukaan tuleva safariyritys aikoo rakentaa alueelle, Saimaan rantaan, vanhan sahan paikalle safaritalon.

– Luonnospiirustukset

ovat jo valmiina, kertoo Petri Parkko Salpasafarit Oy:stä.

Hän pitää paikkaa erinomaisena, sijaitseehan Imatran kylpyläkin vesiteitse lyhyen matkan päässä.

Safaritaloon sijoittuu yrityksen myyntitoimisto.

– Yhdeltä luukulta saa kaikki ohjelmapalvelut. Tiloja käytetään kokoontumispisteenä. Sinne tulee monikäyttötila, varasto ja tietysti sauna.

Eräs keskeisistä ohjelmapalvelukohteista rakentuu Rauhan edustalle Masteensaareen, jonka yritys vuokrasi viime keväänä Joutsenon kaupungilta. Kesä kului raivatessa ja siivotessa.

– Alueen idylliä ei tulla muuttamaan, eikä rakennuksille tehdä peruskorjausten lisäksi muutoksia.

SUURIN haaste on Petri Parkon mukaan luoda Saimaalle ympärivuotisia, kiinnostavia ohjelmapalveluita.

– Saimaalta löytyy komeita näkymiä myös syksyisin ja talvella Saimaa on vielä vaikuttavampi kuin kesällä, Parkko tuumaa.

Yksi vaihtoehto kelirikkoajan kuljetuksille Saimaallakin olisi ilmatyynyalus. Tietysti aluksesta olisi iloa muinakin vuodenaikoina.

– Nykytekniikalla ilmatyynyalusten ääni on saatu kuriin. Polttoaineen kulutus on jopa pienempi kuin veneellä, Parkko selittää.

Yritys etsii parhaillaan yhteistyökumppaneita hankintaan.

Salpasafareiden toiminnot keskittyvät jatkossa entistä enemmän Rauhan suunnalle, mutta yrityksen koko toiminta ei sinne siirry.

– Perustoiminnot pysyvät Salpalinjalla Luumäellä. Siellä on toimivat tuotteet, mielenkiintoiset kohteet, hyvät yhteistyökumppanit sekä juuret.

Saimaalta löytyy komeita näkymiä myös syksyisin ja talvella Saimaa on vielä vaikuttavampi kuin kesällä.

Petri Parkko

Kirjoittaja:
Matti Riihelä