PEPO ja Rakuunat Juniorit yhteen

Uuden seuran nimi on PEPO, Lappeenranta. Rakuunat Juniorit ry on tiensä päässä ja poistuu yhdistysrekisteristä.

LAPPEENRANTA. Ensi kaudella lappeenrantalaiset futaajat pukeutuvat liilaan. PEPO ja Rakuunat Juniorit ry yhdistävät toimintansa.

Uuden seuran nimi on PEPO, Lappeenranta. Rakuunat Juniorit Ry poistuu yhdistysrekisteristä.

– Nimi korostaa että olemme yhdistämisen johdosta koko kaupungin joukkue, Rakuunat Juniorit Ry:n ja PEPO:n puheenjohtajat Kimmo Nokelainen ja Kari Suninen valottavat.

– Ja ainakin alkuaikoina pysymme liilassa paidassa, koska paitoja on tehty niin paljon valmiiksi. Jossain vaiheessa se saattaa vaihtua Lappee JK:n mustavalkoiseen, Suninen näkee.

Uusi seura on Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piirin suurin jalkapalloseura. Kauden 2008 lisenssipelaajamäärällä mitattuna pelaajia on yli 630 ja joukkueita 30.

Edustusjoukkue pelaa miehissä kolmos- ja nelosdivisioonaa, naisissa kakkosdivisioonaa. Menestyksekkäät B-juniorit viilettävät ykkösdivisioonassa.

Poikien juniorijoukkueita on B-junioreista F-junioreihin ja tyttöjen joukkueita C-junioreista F-junioreihin. Lisäksi 6-7-vuotiaille G-pojille ja -tytöille tulee jo suuren suosion saanut snadifutis.

C- ja D-junioreihin perustetaan kilpa-, haaste- ja pienpeliryhmiä. Tasojoukkueiksi Suninen ja Nokelainen eivät halua ryhmiä kutsua. Muihin juniorijoukkueisiin vastaavia ryhmiä ei tule, koska seuran on tarkoitus tarjota kaikille tasaväkinen mahdollisuus pelata.

– Valmentajat saavat pohtia tätä asiaa. C- ja D-junioreihin ryhmät tulevat, jotta B-junioreihin saadaan tasokkaita pelaajia. Muihin ei tule, koska emme halua, että kukaan lopettaisi pelaamista tasovaatimusten vuoksi, Suninen perustelee.

– Alimmissa junioriluokissa nuorten joukkueet jaetaan todennäköisesti kaupunginosajoukkueiksi. Kimpinen ja Amis sekä Sammonlahti ovat toimintamme pääkeskuksia.

PEPO:n ja Rakuunoiden B-juniorijoukkue yhdistettiin jo aiemmin Lappee JK:n nimen alle. Hyvät kokemukset menestyksekkäästä liitosta poikivat nyt myös täysin uutta yhteistyötoimintaa.

Perinteisten juniorijoukkueiden lisäksi PEPO, Lappeenrannan pelaajat ovat mukana poikien Akatemia-joukkueessa, joka pelaa valtakunnallisessa talentti-akatemiasarjassa. Joukkue koostuu PEPO:n, Rakuunoiden, Simpeleen Urheilijoiden ja LAUTP:n B- ja A-junioreista.

Nokelaisen mukaan juuri akatemia oli B-junioreiden onnistuneen yhteistyön jälkeen suurin syy seurojen yhdistymiselle.

– Tärkeintä on saada pelaajat pysymään täällä. Toiminnan pitää olla sellaista, että pelaajilla on täällä jotain tavoiteltavaa.

Sunisen mukaan PEPO, Lappeenrannan perusedellytys onkin pärjätä omin voimin.

– Nyt täytyy vain miettiä, miten yhdistää kilpailu- ja harrastetoiminta onnistuneesti. Junioritoiminta meillä on kunnossa, mutta kilpatoimintaa pitäisi kehittää.

Junioritoiminnan valmennuksesta vastaavat tutut miehet. Sekä Timo Paasolainen että Jyrki Saarela jatkavat valmennuspäällikköinä. Juniorijoukkueisiin valmentajia haetaan yhä.

– Olemme saaneet houkuteltua hyvin väkeä mukaan. Mutta meillä on silti valmentajajahti käynnissä. Hyviä valmentajia kun ei ole koskaan liikaa, Nokelainen miettii.

PEPO, Lappeenrannan talouspuolella yhdistetään molempien seurojen hyvät mallit. Kullakin juniorijoukkueella on korvamerkitty oma tili.

– Tämä takaa talkooihmisten motivoinnin. Näin he näkevät minne rahat menevät, Nokelainen perustelee.

Sponsoreiden mielenkiintoa uusi seura on kerännyt kiitettävästi. Tukijoita on tullut lisää ja tarjotut summat ovat olleet merkittäviä.

– Kaiken edellytyksenä on kuitenkin, että toimimme talousrealiteettien puitteissa. Kummallakaan seuralla ei ollut talousongelmia, Suninen painottaa.

Edustusjoukkueita Suninen ja Nokelainen kommentoivat vaitonaisesti. Kakkoseen noussut Kultsu ei puheenjohtajakaksikkoa huoleta.

– Kultsun sarjanousulla ei ole merkitystä. Meillä on selkeät suunnitelmat, Suninen lataa.

– Yksi kovan luokan vahvistus on tulossa. Hän on lappeenrantalaislähtöinen ja pärjäsi piiriaikoina hyvin.

Vasili Manushinin Rakuunoiden kohtalosta Sunisella ja Nokelaisella ei ole tarkempaa tietoa.

– Ei pysty sanomaan juuta eikä jaata. Sen voi vain sanoa, ettei ihmisiä ole saatu kiinni, Nokelainen vihjaa.

Kirjoittaja:
Kimmo Vainikainen